Stress


Stress

Vad tänker du om stress? Är du ofta stressad och vad stressar dig?

Under våren var jag väldigt stressad och tyckte det var mycket överallt. Jag kände ingen vidare lust till saker och tänkte mest på när jag kunde få vila och återhämta mig.

Häromdagen köpte jag MåBra och där stod det en del att läsa om stress. När jag läste att kvinnor oftare än män är stressade på fritiden, nickade jag för mig själv.

Sedan fick jag en förklaring som passade perfekt in på mig och som förklarade min stress under våren på ett väldigt tydligt sätt.

Jag har världens bästa man (jag vet att det är skryt, men det är sant) som är jämlik på alla vis och inte anser att varken han eller jag ska göra varken det ena eller andra. Trots detta har vi under våren haft en massa diskussioner (läs att jag diskuterat)om saker som ska göras och fixas. Min man har gjort massor och ändå har jag upplevt att jag gjort mer.

Förklaringen:

Kvinnor har i regel ett större ansvar för planeringen, ni vet själv… gympapåsar, matsäckar, läxor, tvätt osv. Allt det har vi/jag i huvudet och det är ett stressmoment i sig. Kvinnor/jag behöver inte utföra en himla massa fysiska saker för att känna stress, det räcker att vi/jag har dem i huvudet.

Jag läste stycket högt för min man och sa att det här är min förklaring till mig i våras. Han tyckte att det lät rimligt. Även om han inte kan känna vad jag känner och vi är varandras raka motsatser så tror jag att han förstod på sitt sätt.

Nu håller jag på att fundera ut strategier för att inte hamna där jag var i våras och framförallt så pratar jag och min man om det och hur vi kan hjälpas åt. Jag behöver hans hjälp med att vara mer i nuet och där är han ett fantastiskt stöd!

Hur gör ni för att slippa känna stress?

 

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

© Kika & Fika | BarnSajten | 2003 - 2022 | Alla rättigheter förbehållna
eller

Logga in med dina uppgifter

eller    

Glömt dina uppgifter?

eller

Create Account