Ätlig groda, heter den verkligen så? Ja det verkar faktiskt så. Ätlig groda är ganska stor och grön till färgen med svarta fläckar, men tänk på att den är fridlyst så ät den inte.

Ätlig groda

Ätlig groda

Tydligen var det så att man förr trodde att låren på grodan var ätbara, vilket de tydligen som alla andra grodor också är (läst på Naturvårdsverket). Men alla grodor är fridlysta så jag kommer inte uppmuntra någon att prova, det är rentav inte tillåtet att äta dem.
Nu är det inte så att jag helt plötsligt nördat ner mig i grodor. Jag vet egentligen ingenting alls om varken grodor eller paddor, men idag när jag var ute och promenerade och gick förbi en liten sjö så hörde jag hur det kväkade i kanten. Jag gick dit och såg säkert ett 20-tal grodor som hoppade ner i vattnet när jag antagligen skrämde dem med min närvaro.

[bs_adsense]

Jag letar ju alltid efter något nytt att fotografera när jag är ute och Ätlig groda finns det inte så mycket av i mitt bildgalleri. Så jag bestämde mig för att stanna och vänta för att se om de vågade sig upp på land igen. Och det gjorde de.

Ätlig groda

Ätlig groda

Efter en stund började det titta upp lite grodhuvud både här och där och tillslut tog de sig även upp i solen på land. Sen var det bara att sätta igång att fota.

Ätlig groda

Ätlig groda

Så turen idag handlade om grodor. Det var inte något jag direkt förväntade mig när jag cyklade hemifrån.

Ätlig groda

Ätlig groda

Och ja just det… om det nu inte är en Ätlig groda på bilderna så berätta det gärna för mig för jag vet som sagt inte mycket om grodor.