Äntligen kom det, mitt nya Sigma 150 – 600 objektiv som strulat lite i leveransen och som jag lät mig tålmodigt vänta på trots att det är något jag inte gillar när jag väl tagit beslutet och tryckt på köpknappen.

GräsandNej det här kommer inte bli ett tekniskt inlägg med recension. Jag har precis fått det och varit ute i en halvtimme vid Katrinetorp och provat fota, men ja jag är nöjd! Jag lyckades fånga 4 olika fågelarter på bild och fick dessutom ganska bra bilder.

Svartvit flugsnappare

Svartvit flugsnappare

Ett objektiv av den här storleken kräver sin träning. Dels i bildseende för zoom och komposition men också med kamerainställningar och inte minst att hålla i kamera och objektiv utan att skaka allt för mycket. Det väger ju en del och används nog egentligen bäst med stativ.

Svarthätta

Svarthätta? Inte 100%, men har du ett annat förslag så lämna gärna en kommentar.

Men låt mig återkomma till objektivet längre fram när jag provat och utvärderat det lite till.

Rödstjärt

Rödstjärt

Rödstjärt

Rödstjärt