Jag upptäckte en för mig ny park och naturområde igår, ett ställe precis utanför Trelleborg som heter Albäcksskogen. En plats jag säkert kommer åka tillbaka till då det verkar finnas många möjligheter att promenera på olika stigar som går på kors och tvärs.

Albäcksskogen

Skall väl vara ärlig och säga att det kanske inte var den mysigaste skogen. Inte för naturen, för den var tät, grön och väldigt varierande. Men E6 går precis sidan om och området är inte stort, så ljudet av bilar och lastbilar på väg vidare ut i Europa var påtagligt.

[bs_adsense]

Men bortsett från ljudet av trafiken så var där gott om andra ljud som var betydligt trevligare. Näktergalen lät igenom precis hela skogen och jag gjorde ett tappert försök i att försöka se dem, men misslyckades. Jag har bara sett näktergalen en gång tidigare och helt ärligt så låter den både mer och finare än vad den är.

Albäcksskogen

Göken gjorde sig också påmind och jag försökte mig på att hitta även den, men misslyckades.
Nej det blev inte många foton på fåglar inne i skogen, några gräsänder och vigg var det som fastnade.

Vigg

Roligare var det då jag gick ifrån Albäcksskogen och passerade under E6 ut vid havet. Jag satte mig i gräset en stund när det plötsligt landade ett par små fåglar som jag inte kände igen. Jag tog några bilder när de gick och pickade i gräset, omedvetna om min närvaro. När jag senare reste mig upp för att bege mig hemåt så skrämdes de lite och flög iväg en bit. Snart satte sig hanen precis på rätt ställe för att jag skulle kunna ta precis det fotot som jag önskade. Så fick jag pricka av Hämpling på min lista med fotograferade fåglar. En art jag inte prickat av tidigare.

Hämpling

Hämpling, hane