Ett av de klantigaste misstagen man kan göra


Det finns 3 saker man definitivt måste ta med sig om man skall ut på en fotorunda; kamera, minneskort och batteri till kameran. Utan en av de här komponenterna blir det svårt att fotografera och därmed en ganska misslyckad runda. Gissa då vad som hände mig i helgen?!

Röd glada

Röd glada och kråka

Jag bestämde mig för att åka till Vombsjön i Skåne för att provfotografera med det nya objektivet. Det är inte jättelångt från mig, ca 5 mil ungefär så det är lagom avstånd för att komma ut till en riktigt intressant fågellokal. Väl där, efter en timmes bilfärd med avbrott för tankning och däckpumpning stannade jag på parkeringen och hinner inte mer än stänga bilen och öppna bildörren då jag ser en röd glada, en gråkråka och en tofsvipa bråka bara ett par meter ovanför mig. Tar snabbt fram kameran och kan konstatera att det inte sitter något batteri i…

En stund innan jag åkte hemifrån satte jag batteriet på laddning, bara för att ladda upp lite undertiden jag gjorde mig i ordning, det skulle ju bli en lång dag ute på fältet. Givetvis glömde jag att ta med batteriet som blev kvar i laddaren.

Bil i rapsfält

Okej, lugnt tänkte jag då jag så klart har med extrabatteri… Sätter i batteriet och ser att batterisymbolen lyser i displayen. Det är tomt…
Orkar inte… går en runda… lyssnar på Näktergalen… letar men ser den inte… äter upp min fika… kör hem igen.

Väg och rapsfält

Nästa gång kollar jag komponenterna innan jag kör hemifrån… det är säkert!

Tags:
0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

© Kika & Fika | BarnSajten | 2003 - 2022 | Alla rättigheter förbehållna
eller

Logga in med dina uppgifter

eller    

Glömt dina uppgifter?

eller

Create Account