Vi närmar oss slutet på september 2021 och mörkret på kvällarna börjar bli påtagligt. Temperaturen är fortfarande relativt hög och vi har bara hunnit med 1 riktig höststorm, men hur är det med hösten i skogen? Har vi fått några höstfärger i Skåne ännu? Vi bestämde oss för att åka ut och inventera hösttecken.

Höst 2021 SkåneUtflyktsmålet blev Rövarkulan som ligger i Höörs kommun i Skåne, som för övrigt är ett mysigt naturreservat som till stor del består av Bråån som rinner rakt igenom. Man kan vandra på båda sidor om ån men det är ganska kuperat och terrängen är stundtals lite utmanande. Vi började idag med den gula leden för att en bit längre in fortsätta på den röda leden. Det blev en runda på ca 4 kilometer.

[bs_adsense]

Leden är som sagt väldigt mysig och väldigt vacker, men än så länge mest grön. Dagen gick ut på att leta höstfärger och det var faktiskt inte helt enkelt. Visst fanns det lite gula och oranga blad här och där, men jag hade nog förväntat mig en större höstpalett. Nog tycker jag att det är mer höst i stan men jag kan ha fel.

Rövarekulan September 2021

Rövarekulan September 2021 | Foto: Andreas Modess

Rövarekulan 2021

Rövarekulan 2021 | Foto: Andreas Modess

Höst 2021 Skåne

Foto: Andreas Modess

Hösten i Skåne 2021

Foto: Andreas Modess

Vi får väl se om 2-3 veckor längre fram. Då borde hösten målat träden i betydligt fler färger.

Hur ser det ut i resten av Sverige? Har hösten kommit till dig?