Loading...

Sagostigen

Hällarens Gård, 642 96 Flen, Södermanland

Sagostigen är ett annorlunda sagoland med välgjorda interiörer från sagor för barn mellan 2 och 12 år. Du hittar denna ekologiska och KRAV-märkta idyll utanför Malmköping, mitt i Sörmlands vackra natur. Här kan barnen leka, fika, rida på ponnyer, klappa djur, fynda, se teaterföreställningar och ha barnkalas.

Lek, teater och ponnyridning
Utmed stigen finns ett lekområde med pariserhjul, hoppslott, studsmattor, karuseller, traktorer, lådbilar, dressinbana, sandlåda för de minsta och mycket mer. Vid lekområdet hittar ni också vår loge, där vi erbjuder teaterföreställningar för barn.

Under sommarlovet, juni till augusti, och vissa helger i maj finns även ponnyridning. Under säsongen kan man besöka bondgårdens djur, till exempel får med lamm, hästar, grisar, ko med kalv samt kaniner. Djuren finns bland annat i hagarna runt stigen och lekområdet samt vid stallbacken.

Kafé, picknick och grillning
Vid lekområdet finns kafé, där erbjuds lättare lunch såsom smörgåsar, korv med bröd eller mos, hembakta sagobullar, kaffe, te, Sia-glass och läsk. Här kan du också göra picknick med egen matsäck.

På lekområdet finns det möjligheter att göra picknick i gröngräset. Det går även bra att grilla, men på grund av brandrisken i skog och mark gäller eldningsförbud på Sagostigen. Grillning får därför endast ske på grillplatsen nedanför kaféet.

Hitta-VILSE-stig
Bredvid kaféet vid lekområdet hittar du även Hitta-VILSE-stigen, vilken arrangeras i samarbete med Civilförsvarsförbundet.

Har du varit på Sagostigen?
Lämna gärna en kommentar om vad du tyckte här.
67% har gett Sagostigen en tumme upp!
eller

Ge din rekommendation genom att klicka på en tumme.

Sagostigen
Sagostigen
Sagostigen
JanFebMarAprMajJunJulAugSepOktNovDec

Den här aktiviteten är endast tillgänglig delar av året


Vad tycker du?

Sagostigen passar för barn i åldern:

2 recensioner Sagostigen

Helhetsintryck
Barnvänlighet
Prisvärde
 • Emmanuel

  I veckan var jag där tillsammans med min dotter och fru (som var där sist för 20 år sedan när hon var barn.) Det var en stor besvikelse för hela familjen. Allt från dyrt inträde till slitna stugor som verkligen kräver underhåll. Jag ska berätta mer.

  Flera stugor saknar någon sorts stege eller avsats för mindre barn att stå på, så att de kan se in i stugorna. Är inte Sagostigen gjort för barn och deras familjer? Gammal inredning och dockor som bytts ut har ersatts med leksaker. Tråkigt att ni inte tagit vara på lokala förmågor. Gymnasier, folkhögskolor och konstnärer som kunnat sy, måla och bygga för att återuppliva Sagostigens forna glans. Utveckla Sagostigen för att passa dagens barn. Kanske fler interaktiva utställningar. Kanske en berättarröst vid stugorna. Vi såg flera barn som uppskattade de sovande trollen. I dagsläget känns det som att Sagostigen lever på gamla meriter och glömt bort syftet, att förtrolla barn i sagovärlden. Pariserhjulet ser ut att ha hängt med sedan invigning. Retro kan vara trevligt men underhåll är viktigt. Vi känner oss lurade som betalat 250 kr för att gå på en skogsstig där fokus på SAGOR var grundidén, men som i dagsläget känns som ett spöke. Att sedan betala för aktiviteter som ponnyridning eller gräva med grävskopa känns som ett hån.

  Skogen och dess omgivningar är mycket vackra. Stigen är lagom lång och vår dotter blev väldigt förtjust i fåren och hästarna. Der är bra att parkering ingår i priset.

  I fortsättningen kommer vi att ta skogspromenader, besöka lekparker och träffa djur på andra sätt. Vi kommer inte att besöka er igen eller rekommendera Sagostigen till någon annan.

 • Malin
  Barnvänlighet
  Prisvärde

  Ett helkul ställe, barnen älskade det! Skog, natur, lekplats, teater och glass! Sagostigen är långt ifrån Disney – skönt i min mening, får fantasin att arbeta 🙂 Kan rekomenderas stort! Hög rolighetsfaktor är elbilarna och Tant Pricks teater!

 • annso
  Barnvänlighet
  Prisvärde

  Inget ställe man åker fler än en gång till, händer inget.

Skriv ett omdöme

Välj ett betyg
Helhetsintryck
Släpp bildfiler här

ELLER

Tillåtna filtyper: .jpg, .jpe, .jpeg, .gif, .png, .bmp, .ico
(Du kan ladda upp 10 filer)
Dra & släpp dina bilder för att ändra ordningsföljden
Loading...

Ändra / lägg till uppgifter?

Är det här ditt företag, eller är du arrangör av den här aktiviteten? Du kan själv ändra uppgifterna genom att begära behörighet för det. Du måste skapa ett konto och vara inloggad för att ta över aktiviteten.

Publicera dina aktiviteter eller evenemang kostnadsfritt på BarnSajten.

Läs mer här...

Registrera din aktivitet

Det är kostnadsfritt att registrera plats eller aktivitet.
Registrera nu

Bäst när du är medlem

Logga in eller skapa ett nytt konto (det är gratis) för att spara favoriter, deltaga i diskussioner och tävlingar och mycket annat.
Logga in

Bli medlem

© Kika & Fika | BarnSajten | 2003 - 2021 | Alla rättigheter förbehållna
eller

Logga in med dina uppgifter

eller    

Forgot your details?

eller

Create Account