No Records Found

Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

Google Map Not Loaded

Sorry, unable to load Google Maps API.

Karlslund

Diedens allé 4, 703 45 Örebro, Närke

Karlslund är ett naturskönt kulturreservat med gamla anor och barnens egen trädgård. I denna idyll hittar finns vacker natur, kultur- och industrihistoria, hantverkstäder, butiker, Barnens trädgård och Tekniska kvarnen. I Barnens trädgård får barnen möjlighet att leka i en spännande miljö bland blommor, buskar och växter. Tag med picknickkorgen och gör en resa bland drakar, trollkarlar, jättar och prinsessor och se vart fantasin tar er härnäst!

Barnens trädgård
I Karlslunds trädgård har en ny attraktion för barn och barnfamiljer skapats. Här kan du låta dig föras med på ett äventyr i en värld där figurer som trollkarlen, jätten och prinsessan har sina hemvister. Leka kurragömma i piltunnlarna eller gå på upptäcktsfärd i den långa häcklabyrinten.

Trollkarlens trädgård
Här har draken sitt bo. Bland blommor, buskar och humlestörar finns drakbänken där du som är lite extra modig kan ta en paus i din lek innan du ger dig ut och letar efter drakens ägg som hon lagt i trädgården.

Jättens trädgård
Klättra upp på jättens stora köksmöbler och provsitt. På ett ställe i trädgården har jätten dessutom tappat en hel korg med stora äpplen. Hur många tror du han klarar att äta innan han blir mätt?

Prinsessans trädgård
I paviljongen av smide brukar prinsessan dansa och sjunga för sig själv om kvällarna. Här finns också prinsessans vackra golv med färgglada plattor och snirkliga mönster.

Häcklabyrint och piltunnlar
Lek kurragömma eller smyg runt i långa tunnlar, hemliga gångar eller kojor av flätad pil som gör leken extra spännande. Eller varför inte gå på upptäcktsfärd i trädgårdens långa häcklabyrint? Du som lyckas ta dig hela vägen in till labyrintens mitt kommer att få en hemlig belöning.

Lekstugan
Välkommen in att leka i Diedens lekstuga!
Lekstugan är nytillverkad efter originalet som funnits vid Karlslunds herrgård sedan 1930–talet. Här kan de yngsta leka bland kastruller och kaffekoppar, öppet under sommartid.

Källa: http://www.orebro.se/

  • Ja
  • Ja

Relaterade länkar, hitta fler tips...

Ändra / lägg till uppgifter?

Är det här ditt företag, eller är du arrangör av den här aktiviteten? Du kan själv ändra uppgifterna genom att begära behörighet för det. Du måste skapa ett konto och vara inloggad för att ta över aktiviteten.

Publicera dina aktiviteter eller evenemang kostnadsfritt på BarnSajten.

Läs mer här...

Skulle du rekommendera Karlslund?

Ja Nej
Vad tycker du?

Karlslund passar för barn i åldern:

Har du varit här? Vi vill gärna veta vad du tyckte

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Helhetsintryck:
Välj ett betyg
Barnvänlighet:
Välj ett betyg
Prisvärde:
Välj ett betyg
Släpp bildfiler här eller
Tillåtna filtyper: .jpg, .jpe, .jpeg, .gif, .png, .bmp, .ico
(Du kan ladda upp 10 files)
Dra & släpp dina bilder för att ändra ordningsföljden

BarnSajten.se | 2003 - 2019
eller

Logga in med dina uppgifter

eller    

Forgot your details?

eller

Create Account