No Records Found

Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

Google Map Not Loaded

Sorry, unable to load Google Maps API.

  • image-0

    museum

Tekniska Kvarnen

Kvarnfallsvägen 9, 705 93 Örebro, Närke

Tekniska Kvarnen är ett modernt och spännande tekniskt museum fyllt av upplevelser för hela familjen. I källarplanet finns den interaktiva utställningen "Kretsloppslandet" – en upplevelse för alla sinnen på temat hållbar utveckling. I Kvarnen hittar du även bl.a. teknoteket Insikten, Electra och den jättestora modelljärnvägen!

Electra – en utställning om elektricitet
Här berättas historien om hur människan upptäckte elektriciteten och hur den kom att förändra världen. I Electras labyrint är det lätt att gå vilse mellan experiment och upptäckter. Missa inte energicykeln! Trampa på den så svetten rinner och du får lampor att tändas, radion att spela, fläkten att susa... Klarar du att få allt att funka samtidigt känner du verkligen i benen vad energi är och vad som krävs för att det ska bli elektricitet.

Modelljärnväg
På Tekniska kvarnen finns också en av Sveriges största modelljärnvägar. Här rusar sju tåg samtidigt fram i Mälardalen i miniformat. Den sammanlagda spårlängden är 120 meter och tågen stannar här och där vid 6 "riktiga" stationshus.

Kretsloppslandet
I källarvåningen på Tekniska kvarnen finns "Kretsloppslandet", en unik utställning och upplevelse för alla sinnen på temat hållbar utveckling. Utställningen är den enda i sitt slag i Sverige. Genom interaktivitet och spännande pedagogik visar vi hur det funkar med vatten och avfall i vårt samhälle och inspirerar till att göra val i vardagen som är bra för miljön.

Teknoteket Insikten
I teknoteket Insikten kan både vuxna och barn på ett lustfyllt sätt söka hemligheterna bakom olika naturvetenskapliga och tekniska klurigheter. Här finns en hörna med jättelego för de minsta barnen. De lite större kan bygga ett riktigt brovalv, se hur en såpbubbla ser ut inifrån, gå in i ett jättestort kalejdoskop och mycket annat. Testa några av våra nya experiment – tivolispeglarna och kedjehäverten.

Källa: http: www.orebro.se

  • Ja
  • Ja (säsong)

Relaterade länkar, hitta fler tips...

Ändra / lägg till uppgifter?

Är det här ditt företag, eller är du arrangör av den här aktiviteten? Du kan själv ändra uppgifterna genom att begära behörighet för det. Du måste skapa ett konto och vara inloggad för att ta över aktiviteten.

Publicera dina aktiviteter eller evenemang kostnadsfritt på BarnSajten.

Läs mer här...

Skulle du rekommendera Tekniska Kvarnen?

Ja Nej
Vad tycker du?

Tekniska Kvarnen passar för barn i åldern:

Har du varit här? Vi vill gärna veta vad du tyckte

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Helhetsintryck:
Välj ett betyg
Barnvänlighet:
Välj ett betyg
Prisvärde:
Välj ett betyg
Släpp bildfiler här eller
Tillåtna filtyper: .jpg, .jpe, .jpeg, .gif, .png, .bmp, .ico
(Du kan ladda upp 10 files)
Dra & släpp dina bilder för att ändra ordningsföljden

Bilder
Hitta hit

BarnSajten.se | 2003 - 2019
eller

Logga in med dina uppgifter

eller    

Forgot your details?

eller

Create Account