Åka skidor i Sverige

Skidsemester i Sverige?

För dig som planerar skidsemester med barn

Nu är det hög tid att boka semester om du är sugen på att åka på skidsemester i Sverige under vinter/vår säsongen 2022 / 2023. Det finns mycket att tänka på när det gäller er skidsemester, inte minst kostnad, restid, storlek på skidsystem och svårighetsgraden på backarna.

Det finns många fördelar med att spendera sin skidsemester i Sverige och framförallt för barnfamiljer.
Barnen känner sig oftare tryggare när folk och personal runt om kring pratar samma språk och min upplevelse är att man i Sverige visar mer hänsyn till barnen som direkt blir gladare, tryggare och säkrare vilket får dem att lättare lära sig åka skidor. Att det blir lättare för barnen i deras skidskola är inte heller så konstigt när andra barn och skidlärare pratar svenska.

Våra svenska skidanläggningar erbjuder backar för såväl avancerad skidåkning som nybörjarbackar för de som vill prova åka skidor för första gången. Även om skidbackarna fort kan bli lite begränsade för de som vill ha lite tuffare utmaningar finns det gott om backar för teknikträning och barn.

Sveriges mest kända skidorter är Åre, Sälen (med anläggningar som t ex. LindvallenTandådalen-HundfjälletKläppen m.fl), Idre fjäll och Isaberg.

Annons
Skidor i Dalarna

Dalarna, skidsveriges Mecka.

Sälen, 420 km från Stockholm, 490 km från Göteborg och 780 km från Malmö, domineras av ski-stars skidorter. Kända familjeorter som HundfjälletTandådalen och Lindvallen ligger i en rad längs väg 71 (Fjällvägen). Men det finns andra fina skidorter i Dalarna också, inte minst Kläppen som är en fantastisk skidort för barnfamiljer. Här hittar du alla skidorter i Dalarna.

Läs mer om Dalarnas län.

Skidor i Åre

Åre, Sveriges största skidanläggning.

Med ungefär 100 nedfarter och över 40 liftar är det helt garanterat att Åre i Jämtland kan erbjuda skidåkning för såväl stora som små, nybörjare som proffs. Trots sin storlek fungerar Åre som en perfekt skidort för barnfamiljen som vill åka på en härlig skidsemester i Sverige.

Läs mer om Åre Skiresort.

 

Skidanläggningar i Sverige

Letar du efter en skidanläggning i närheten? Kanske är du sugen på att ta familjen på skidsemester på något speciellt ställe i Sverige? Under vår kategori skidanläggningar kan du hitta hundratals skidorter eller skidanläggningar i hela Sverige och du kan enkelt klicka dig igenom skidorter i närheten eller i önskat landskap.
Visa alla skidanläggningar i Sverige.

Kläppen, Dalarna

Kläppen är Sveriges sjätte största skidanläggning. Här finns nedfarter för alla skicklighetsnivåer med varierad fallhöjd och i alla fyra vädersträck.

Vemdalen, Härjedalen

Vemdalen, Härjedalen

Vemdalen är ett av Sveriges största skidområde med ett stort utbud av sittliftar och variation av skidbackar.

Granar med snö

Isaberg, Småland

Isaberg är södra Sveriges största skidanläggning med nedfarter i flera väderstreck, stugby och restauranger.

Granar med snö

Hammarbybacken, Stockholm

Åka skidor i Stockholm? Absolut, i Hammarbybacken finns skidåkning för alla trots att antalet skidbackar är få.

Andra populära skidorter i Sverige

Givetvis finns det en hel del andra skidorter i flera andra landskap i Sverige som kan vara värda ett besök.

 

Rödebybacken

Trillevallen

Ålåsens Skidlift Chatarinabacke

Gruvberget

Pagla Slalombackar

Kungsberget

Fornby Klint

Kvarntorpshögen

Ekesberget Skidanläggning

Kettilsås

Ryssbergsbacken

Rånekölen

Sunnerstabacken

Flottsbro

Ormberget

Hundfjället