The Show – A tribute to ABBA, Malmö 19 april

21 november, 2023

JUBILEUMSTURNÉ – 50 ÅR

ABBA:s legendariska resa från Eurovision till jubileumskonsert

En historisk triumf i Brighton

Den 6 april 1974 blev ett ögonblick som etsade sig in i historien när ABBA vann Eurovision Song Contest med sin ikoniska låt ”Waterloo” i Brighton. Denna seger markerade starten på en karriär som skulle bli legendarisk. Under de följande åren dominerade de musikscenen med en imponerande rad globala hits, vilket gjorde ABBA till världssäljande artister och endast jämförbara med The Beatles i framgång.

50-årsjubileum med THE SHOW

År 2024 är det 50 år sedan ABBAs episka genombrott, och för att fira detta kommer en jubileumsföreställning vid namn THE SHOW – A Tribute to ABBA att äga rum. Under denna livekonsert kommer alla deras största hits att framföras. Det blir en resa från Eurovision-vinsten till slutet av deras karriär 1982. Publiken kommer att få uppleva en autentisk konsert och känna sig som om de verkligen har varit där, live med ABBA.

En Oförglömlig Upplevelse – Upplev ABBA Live

THE SHOW presenteras av de svenska sångerskorna Katja Nord och Camilla Dahlin. Dessa begåvade artister inte bara liknar originalmedlemmarna i ABBA visuellt, utan deras röster låter så likt Frida och Agnetha att till och med de mest kritiska fansen blir imponerade. Det är en oförglömlig kväll där du ges chansen att följa med på resan genom ABBA:s musikaliska historia.

Markera datumet i kalendern och se fram emot denna unika möjlighet att uppleva ABBA live genom THE SHOW. Det är en kväll full av nostalgi, fantastisk musik och en hyllning till ett av världens mest ikoniska musikfenomen. Missa inte chansen att vara en del av jubileumsfirandet och hylla ABBA:s oslagbara bidrag till musikhistorien.

”Det faktum att vi faktiskt kommer från Sverige gör stor skillnad. Vi sjunger de engelska låtarna med samma uttal och stil som ABBA. Ingen annan kan göra det. Att vara svensk innebär att ha ABBA i blodet, det är en del av ens identitet och självförståelse” säger Camilla Dahlin och Katja Nord.

En Exceptionell Musikalisk Upplevelse

I denna jubileumsshow står det svenska bandet Waterloo tillsammans med ABBA-gitarristen Lasse Jonsson för den musikaliska magin. Lasse Jonsson, som även medverkat på ABBA:s senaste album ”Voyage”, har varit en viktig del av samarbetet med Björn och Benny i de två hyllade ABBA-musikalerna ”Chess” och ”Mamma Mia”. Med en imponerande musikalisk bakgrund förstärker han showens kvalitet och för fansen tillbaka till ABBA:s musikaliska rötter.

London Symphonic Rock Orchestra förstärker Upplevelsen

För att ytterligare förhöja upplevelsen deltar det prestigefyllda London Symphonic Rock Orchestra, ledda av den brittiska chefsdirigenten Matthew Freeman. Matthew Freeman har tidigare samarbetat med framstående artister som Elvis Costello, Robbie Williams och Sir Cliff Richard, och nu tar han scenen med THE SHOW för att skapa en unik musikalisk atmosfär.

En Resa Genom 800 Framträdanden i 51 Länder

THE SHOW har trollbundit publiken över hela världen med över 800 framträdanden i 51 olika länder under de senaste 22 åren. Med mer än 2 miljoner sålda biljetter har showen inte bara gett ny framgång åt ABBAs musik utan också återupplivat den för fans i alla generationer. Det är en musikalisk resa som fortsätter att imponera och skapa minnen för livet.

Fortsatt Framgång för ABBAs Musik

Genom detta enastående samarbete och den imponerande repertoaren har THE SHOW lyckats ge ABBAs musik en ny dimension och attrahera en bredare publik. Det är inte bara en jubileumsshow; det är en hyllning till musiken som har överlevt tidens gång och fortsätter att beröra människor över hela världen. Missa inte chansen att vara en del av denna musikaliska fest och upplev magin live.

THE SHOW

”ABBA är kända och älskade över hela världen. Från början ville vi hylla denna bedrift genom att skapa den perfekta illusionen av det ursprungliga ABBA. Publiken kommer att få uppleva, så som vi tror, hur ABBA skulle se ut med modern teknik och ljussättning. Men fortfarande med det fantastiska och välkända ABBA-ljudet”, Kenneth Svoldgaard, producent för THE SHOW.

“THE SHOW is the best ABBA tribute band I’ve ever seen.”
HOLLYWOOD BOWL REVIEW

“THE SHOW belongs to the absolute ‘crème de la crème’ of ABBA cover bands.”
LASSE WELLANDER: ABBA’S MAIN GUITARIST ON TOUR AND RECORDS

“I think THE SHOW is the best ABBA cover act that has ever been done! The band is very professional, and the production is awesome!”
MATS RONANDER: GUITARIST AND VOCALIST ON THE ABBA TOURS

The Show – A Tribute To Abba spelas på Baltiska Hallen i Malmö den 19 april 2024

MyNewsdesk