Foto: Magnus Römbo

Spännande framtid för Mattisskogen: Astrid Lindgrens Värld satsar stort

16 december, 2023

Astrid Lindgrens berättelse om Ronja Rövardotter såg dagens ljus 1981 och har sedan dess varit en älskad klassiker och en ständig favorit hos både barn och vuxna. Inför premiären av den nya storsatsningen om Ronja Rövardotter på strömningstjänsten Netflix år 2024 tar Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby initiativ till betydande förändringar. Företagsledningen är övertygad om att Ronja Rövardotters popularitet kommer att öka ännu mer med den nya filmatiseringen.

För att möta den förväntade efterfrågan och höja besöksupplevelsen genomgår nu Mattisskogen och borgområdet omfattande förbättringar inför den kommande säsongen. En imponerande satsning på hela 30 miljoner kronor görs för att uppgradera anläggningen, där fokus ligger på att utöka antalet sittplatser. Antalet platser kommer nästan fördubblas från dagens 650 till imponerande 1200 platser.

Detta strategiska beslut speglar förtroendet för Ronja Rövardotters tidlösa dragningskraft och ambitionen att erbjuda besökare en ännu mer imponerande och minnesvärd upplevelse i Astrid Lindgrens Värld.

–  Jag är väldigt glad över att vi nu äntligen tagit steget att förbättra ett av våra mest älskade områden i Astrid Lindgrens Värld. Gästerna kommer känna igen miljöerna som vi bygger upp delvis från nya filmatiseringen även om vi alltid utgår från boken när vi skapar miljöerna i parken, säger Joacim Johansson, vd Astrid Lindgrens Värld.

Den 17 maj 2024 öppnar Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby portarna för den nya säsongen. Denna säsong ges gästerna möjlighet att möta Ronja Rövardotter och följa med på hennes spännande äventyr med rövare, rumpnissar och vildvittror. Under högsäsongen kommer det att framföras hela fyra föreställningar om dagen, vilket ger besökarna fler chanser att fördjupa sig i den magiska världen skapad av Astrid Lindgren. Det utlovas en upplevelse fylld av spänning, skratt och oförglömliga ögonblick för både unga och gamla.

Astrid Lindgrens Värld

MyNewsdesk