Foto: Pierre Ekman

Nu invigs Vinterdröm i Folkets Park

28 november, 2023

För fjärde året i rad kommer Folkets Park förvandlas till en förtrollande vinteroas när Vinterdröm och skridskobanorna invigs den 3 december. Årets upplaga av Vinterdröm kommer att erbjuda ännu större isbanor, aktiviteter som passar alla åldrar, bekväma sittplatser och möjligheter till pauser under tak, samt parasportkälkar som kan lånas. Målet med Vinterdröm är att sprida ljus och glädje i Folkets Park under de mörkare månaderna och samtidigt skapa meningsfulla och aktiva fritidsaktiviteter för alla Malmöbor, särskilt för barn och unga. Det blir en vacker möjlighet att njuta av vinterns magi och skapa gemensamma minnen i denna gemensamma plats.

För att göra vinterglädjen tillgänglig för alla erbjuds gratis utlåning av skridskor, hjälmar, parasportkälkar och skridskostöd. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren skridskoåkare kommer du ha möjlighet att glida fram på parkens två isbanor och skridskoslingan ända fram till den 25 februari. I år utökas skridskoslingan och sträcker sig ytterligare 100 meter genom parken.

Sagofigurerna gör sitt återtåg i parken, men det som är nytt för i år är att isprinsessan öppnar upp portarna till sitt vinterslott. Här kommer besökarna ha chansen att lämna sina önskningar i det magiska önsketrädet. Det blir en förtrollande upplevelse för alla som besöker parken, och det utökade utbudet av aktiviteter skapar en vinteroas där både nykomlingar och skridskoentusiaster kan njuta av den härliga vinterstämningen i Folkets Park.

– Min förhoppning är att Vinterdröm kan få vara en liten paus från vardagen, för både stora och små. En plats där det finns både snö och is oavsett väder och där stjärnorna alltid lyser. En plats där allt är möjligt och man kan få känna vintermagi och gemenskap, säger Malin Busck, projektledare i Folkets Park.

Pausa med pyssel under tak

Det gamla ridhuset i parkens södra del blir en plats för paus och avkoppling. Besökare kan ta med sin egen picknick och fika och ladda upp med energi under tak. Ridhuset kommer också att fungera som en kreativ bas för pysselverkstad och sagostunder, perfekt för de allra yngsta som behöver en paus från skridskobanan.

Förutom aktiviteterna i ridhuset kommer det naturligtvis även att finnas spännande aktiviteter på skridskobanorna. På programmet står bland annat kvällsåkning med skridskodisco och DJs, olika skridskoskolor och prova-på-aktiviteter. För att ge fler möjligheten att prova på isen kommer det också att arrangeras kälkträning med parasportkälke. Kälkträningen genomförs i samarbete med Fifh, Föreningen Idrott för Handikappade. Fifh Malmö är en av Europas största parasportföreningar.

Funkistimmen på Plaskdammens isbana

På söndagar reserveras en timme på Plaskdammens lilla skridskobana för den nya aktiviteten Funkistimmen. Det kommer vara ett återkommande tillfälle där barn och unga med psykiska och intellektuella funktionsnedsättningar ges möjligheten att åka skridskor tillsammans med sina familjer i en lugn och trygg miljö. För att säkerställa en enkel och rolig upplevelse kommer det finnas värdar på plats. Funkistimmen genomförs i samarbete med nätverket Funkisfamiljer och äger rum på söndagar mellan klockan 10 och 11 under hela Vinterdröm. Det är ett fint initiativ som skapar en inkluderande och stödjande miljö där alla har möjlighet att njuta av vinterglädjen.

– Vinterdröm är Malmö stads satsning för att aktivera parken under vintern. Vi har jobbat hårt sen vi packade ihop sommarsäsongen och längtar nu efter att få dela Vinterdröm med malmöbor och besökare. Kom hit och åk skridskor, umgås eller bara njut av den magiskt vintriga parken, säger Therese Herrman, enhetschef på fastighets- och gatukontoret, Malmö stad

Relaterade evenemang

MyNewsdesk