Annons:

Kosterhavets Nationalpark är en marin nationalpark och hit tar man sig bl a med Kosterbåtarna från Strömstad. Här har barnens sin egen marina nationalpark och kan bl a prova på att snorkla - längs naturstigar under vattnet - de följer ett rep på botten och med skyltar som visar och berättar om djur och växter som de kan hitta i havet. Snorkelleder finns på Sydkoster vid Rörviks badplats och badplatsen Hasslebukten på Saltö. Sommartid finns det även möjlighet till strandguidning där barnen får leta efter små djur och alger i vattnet närmast stranden med vattenkikare, håvar och spadar. Fångsten samlas ihop i baljor och hinkar och så tittade vi tillsammans på vad vi alla hade fått.

Naturum och Entréer, finns flera att välja mellan. Det är platser dit man lätt kan hitta och ha som utgångspunkt för sitt besök. Där får du som besökare bra information om nationalparken. Naturum är huvudentrén till nationalparken.

Året runt avgår Kosterbåtarna från Strömstad. På sin väg till Kosteröarna passerar de genom nationalparken. Även från Resö, Rossö, Tjärnö och Saltö bjuds fina utsikter över Kosterhavet.

Du kan själv hitta information om förbindelser och tidtabeller hos www.västtrafik.se till Kosteröarna, Resö, Rossö, Strömstad, Tjärnö/Saltö med flera platser.

Har du varit på Kosterhavets Nationalpark?
Lämna gärna en kommentar om vad du tyckte här.
Loading...
Hamnevägen, Ekenäs, Strömstads kommun, Strömstad, Västra Götalands län


Att göra här:


  • Se natur
Annons:
Loading...
Skulle du rekommendera Kosterhavets Nationalpark?
eller

Ge din rekommendation genom att klicka på en tumme.

Skriv ett omdöme

Välj ett betyg
Helhetsintryck
Släpp bildfiler här

ELLER

Tillåtna filtyper: .jpg, .jpe, .jpeg, .gif, .png, .bmp, .ico
(Du kan ladda upp 10 filer)
Dra & släpp dina bilder för att ändra ordningsföljden

Ändra / lägg till uppgifter?

Är det här ditt företag, eller är du arrangör av den här aktiviteten? Du kan själv ändra uppgifterna genom att begära behörighet för det. Du måste skapa ett konto och vara inloggad för att ta över aktiviteten.

Publicera dina aktiviteter eller evenemang kostnadsfritt på BarnSajten.

Läs mer här...

Registrera din aktivitet

Det är kostnadsfritt att registrera plats eller aktivitet.
Registrera nu

Bäst när du är medlem

Logga in eller skapa ett nytt konto (det är gratis) för att spara favoriter, deltaga i diskussioner och tävlingar och mycket annat.
Logga in

Bli medlem

© Kika & Fika | BarnSajten | 2003 - 2022 | Alla rättigheter förbehållna
eller

Logga in med dina uppgifter

eller    

Forgot your details?

eller

Create Account