Loading...

Södra Berget Friluftscentrum

5 Södra Stadsberget, 852 38 Sundsvall,

Södra Berget Friluftscentrum är ett fantastiskt naturområde endast 3 km från centrum. Området bjuder bl a på pulkaåkning och preparerade skidspår vintertid och äventyrsstigar t ex Naturstigen, Tarzanstigen, Björnstigen, sommartid. Det finns möjlighet till egen grillning och grillkojor och naturligtvis även servering.

Därutöver finns:

Raststugan och Ängen
Här kan du äta din medhavda matsäck, köpa fika i cafeterian, gå på toa - även handikapptoa. Här kan du även hämta kartor, ställa frågor eller boka Jättekåtan.

Naturstigen
Naturstigen är en 1,8 km lång naturstig. Den startar strax bortom parkeringen till Friluftscentrum. Naturstigen är inte upptrampad, så följ markeringarna noga.

Grova skor eller stövlar rekommenderas. Längs stigen finns åtta informationsstationer där vi berättar om träd, växter och djur, skogsbruk och naturvård. Räkna med att det tar cirka 1 timme.

Tarzanstigen
Tarzanstigen är en äventyrsstig som startar strax bakom hotellet på Södra berget. Stigen är lite drygt en och en halv kilometer lång, märkt med vita markeringar och går i blandad skogsterräng.

Längs stigen har vi byggt en del äventyr exempelvis trädkojan, grottan, linbanan och gå på lina. Alla äventyr är frivilliga, du kan gå förbi dem om du vill, och det är också på egen risk som du går stigen.

Gympaskor eller liknande är bra att ha och är du 8-9 år eller yngre rekommenderar vi att du tar en vuxen med dig. Stigen tar 45-60 minuter att gå, beroende på hur många och hur äventyrliga ni är. Utefter Tarzanstigen finns även ett vindskydd med grillplats och utedass.

Skogslekparken - en lekpark för de allra yngsta barnen.
Den ligger strax intill Jättekåtan, här finns balansbom, klätterträd, gungor, koja och sandlåda. Här finns också en linbana.

Björnstigen
Björnstigen är en äventyrsstig som startar vid norra delen av Ängen. Stigen är cirka 1 km lång och går lite upp och ner i klippig terräng.

Längs stigen har vi byggt en del äventyr, exempelvis bergväggen, wirebron, lianen, hängbron och balansbommen. Alla äventyren är frivilliga, du kan gå förbi dem om du vill, och det är på egen risk som du går stigen.

Gymnastikskor eller liknande är bra att ha, och är du 11 år eller yngre rekommenderar vi dig att ta någon vuxen med dig. Stigen tar cirka en och en halv timme att gå, beroende på hur många och hur äventyrliga ni är.

Har du varit på Södra Berget Friluftscentrum?
Lämna gärna en kommentar om vad du tyckte här.

Att göra här:


  • Leka

  • Se natur

  • Ha picknick

  • Promenera

  • Vara aktiv

  • Eld- grillplats

  • Toalett

  • Vandringsled

  • Café
Skulle du rekommendera Södra Berget Friluftscentrum?
eller

Ge din rekommendation genom att klicka på en tumme.

Bli först med att dela dina synpunkter och bilder!

Spara i lista

Skriv ett omdöme

Välj ett betyg
Helhetsintryck
Släpp bildfiler här

ELLER

Tillåtna filtyper: .jpg, .jpe, .jpeg, .gif, .png, .bmp, .ico
(Du kan ladda upp 10 filer)
Dra & släpp dina bilder för att ändra ordningsföljden

Tips på andra utflyktsmål i närheten

Loading...

Ändra / lägg till uppgifter?

Är det här ditt företag, eller är du arrangör av den här aktiviteten? Du kan själv ändra uppgifterna genom att begära behörighet för det. Du måste skapa ett konto och vara inloggad för att ta över aktiviteten.

Publicera dina aktiviteter eller evenemang kostnadsfritt på BarnSajten.

Läs mer här...

Registrera din aktivitet

Det är kostnadsfritt att registrera plats eller aktivitet.
Registrera nu

Bäst när du är medlem

Logga in eller skapa ett nytt konto (det är gratis) för att spara favoriter, deltaga i diskussioner och tävlingar och mycket annat.
Logga in

Bli medlem

© Kika & Fika | BarnSajten | 2003 - 2021 | Alla rättigheter förbehållna
eller

Logga in med dina uppgifter

eller    

Forgot your details?

eller

Create Account