Loading...

Karlslund

Diedens allé 4, 703 45 Örebro,

Karlslund är ett naturskönt kulturreservat med gamla anor och barnens egen trädgård. I denna idyll hittar finns vacker natur, kultur- och industrihistoria, hantverkstäder, butiker, Barnens trädgård och Tekniska kvarnen. I Barnens trädgård får barnen möjlighet att leka i en spännande miljö bland blommor, buskar och växter. Tag med picknickkorgen och gör en resa bland drakar, trollkarlar, jättar och prinsessor och se vart fantasin tar er härnäst!

Barnens trädgård
I Karlslunds trädgård har en ny attraktion för barn och barnfamiljer skapats. Här kan du låta dig föras med på ett äventyr i en värld där figurer som trollkarlen, jätten och prinsessan har sina hemvister. Leka kurragömma i piltunnlarna eller gå på upptäcktsfärd i den långa häcklabyrinten.

Trollkarlens trädgård
Här har draken sitt bo. Bland blommor, buskar och humlestörar finns drakbänken där du som är lite extra modig kan ta en paus i din lek innan du ger dig ut och letar efter drakens ägg som hon lagt i trädgården.

Jättens trädgård
Klättra upp på jättens stora köksmöbler och provsitt. På ett ställe i trädgården har jätten dessutom tappat en hel korg med stora äpplen. Hur många tror du han klarar att äta innan han blir mätt?

Prinsessans trädgård
I paviljongen av smide brukar prinsessan dansa och sjunga för sig själv om kvällarna. Här finns också prinsessans vackra golv med färgglada plattor och snirkliga mönster.

Häcklabyrint och piltunnlar
Lek kurragömma eller smyg runt i långa tunnlar, hemliga gångar eller kojor av flätad pil som gör leken extra spännande. Eller varför inte gå på upptäcktsfärd i trädgårdens långa häcklabyrint? Du som lyckas ta dig hela vägen in till labyrintens mitt kommer att få en hemlig belöning.

Lekstugan
Välkommen in att leka i Diedens lekstuga!
Lekstugan är nytillverkad efter originalet som funnits vid Karlslunds herrgård sedan 1930–talet. Här kan de yngsta leka bland kastruller och kaffekoppar, öppet under sommartid.

Källa: http://www.orebro.se/

Har du varit på Karlslund?
Lämna gärna en kommentar om vad du tyckte här.

Att göra här:


  • Fika

  • Leka

  • Se natur

  • Uppleva historia

  • Ha picknick

  • Promenera

  • Shoppa

  • Eld- grillplats

  • Toalett

  • Café
Skulle du rekommendera Karlslund?
eller

Ge din rekommendation genom att klicka på en tumme.

Bli först med att dela dina synpunkter och bilder!

Spara i lista

Skriv ett omdöme

Välj ett betyg
Helhetsintryck
Släpp bildfiler här

ELLER

Tillåtna filtyper: .jpg, .jpe, .jpeg, .gif, .png, .bmp, .ico
(Du kan ladda upp 10 filer)
Dra & släpp dina bilder för att ändra ordningsföljden

Tips på andra utflyktsmål i närheten

Loading...

Ändra / lägg till uppgifter?

Är det här ditt företag, eller är du arrangör av den här aktiviteten? Du kan själv ändra uppgifterna genom att begära behörighet för det. Du måste skapa ett konto och vara inloggad för att ta över aktiviteten.

Publicera dina aktiviteter eller evenemang kostnadsfritt på BarnSajten.

Läs mer här...

Registrera din aktivitet

Det är kostnadsfritt att registrera plats eller aktivitet.
Registrera nu

Bäst när du är medlem

Logga in eller skapa ett nytt konto (det är gratis) för att spara favoriter, deltaga i diskussioner och tävlingar och mycket annat.
Logga in

Bli medlem

© Kika & Fika | BarnSajten | 2003 - 2021 | Alla rättigheter förbehållna
eller

Logga in med dina uppgifter

eller    

Forgot your details?

eller

Create Account