Upptäck den magiska jubileumsjulen på Liseberg!

13 november, 2023

Liseberg öppnar sina portar den 18 november för att välkomna besökare till en jubileumsjul i Lisebergsparken. Denna förtrollande och snösäkra vintervärld sträcker sig längre än någonsin tidigare, och magin varar ända fram till den 7 januari. Hela Lisebergsparken förvandlas till en sagolik vintersaga, där dofterna av glögg, brända mandlar och julens läckerheter fyller luften mellan marknadsbodarna och karusellerna.

– Ett Lisebergsbesök under julhelgerna är för många en tradition, men ledigheten fortsätter ofta även efter nyårshelgen. Genom att förlänga säsongen kan våra besökare fortsätta uppleva ett unikt vinterlandskap med snögaranti, njuta av vintervakna karuseller eller varför inte dyka ner i Lisebergs hundraåriga historia i vår nya jubileumsutställning,säger Lotta Carlsbogård, Funktionschef Säsonger & Events på Liseberg.

Jubileumsjulen blir inte bara längre, utan det tillkommer även ett helt nytt område med tema och en jubileumsutställning riktad mot en vuxnare publik. Stora Scenen kommer att vara värd för Vintermarknaden, där 19 nya handelsbodar erbjuder besökarna möjligheten till skridskoåkning på isbanan och mysiga igloos att samlas i, med en varm dryck i handen. Detta allt vid foten av det nya snötäckta berget.

För dem som tar rulltrappan upp mot Lisebergstornet väntar en resa genom 100 år av glädje i Jubileumsutställningen. Här visas bilder, kuriosa och föremål från de första 100 åren av Lisebergs historia.

Julsäsongen på Liseberg börjar den 18 november och pågår ända fram till den 7 januari. Biljetter för säsongen kommer att släppas under mitten av vecka 46 på liseberg.se, där du också hittar aktuella öppettider. Missa inte chansen att uppleva denna förlängda och förbättrade jubileumsjul, skapad för att tillfredsställa både barn och vuxna!

Liseberg

Relaterade evenemang

Källa: MyNewsdesk