Söndagsscen på Dunkers våren 2017

11 januari, 2017

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_single_image image=”14117″ img_size=”large” add_caption=”yes” alignment=”center” style=”vc_box_rounded” box_shadow=”yes”][vc_custom_heading text=”Söndagsscen på Dunkers våren 2017″ use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text lead=”yes”]Dunkers kulturhus, Teatersalen

Söndagsscen betyder teater, dans och musik för barn och unga i Dunkers Teatersal. Våren innehåller klassiker som Pettson, Astrid Lindgren och en lätt skruvad Hamlet. Det blir också dans mellan ljus och mörker, musikaliska morotsmanövrar, en jagad mustasch samt litet och stort om livet och döden. Och så möter vi en hemul som sköter ett tivoli. Jo, det är sant. Som bonus blir det också sex föreställningar under sportlovet där det tre små grisarna möter en varg som inte riktigt är som man väntar sig.[/vc_column_text][vc_column_text]

Söndag 22 januari 15:00
Pettson- potpurri 
med Alice Barte & Camilla Högström
Vi firar av vår kära Pettson och CO med ett riktigt finissagekalas! I Teatersalen får du möta de karaktärer som underhållit i utställningen. 15:30 dukar vi upp kalasbord i själva Pettsson och Co. Den här dagen bjuder vi på teaterentren, men du måste förboka dina biljetter som vanligt i receptionen, 042 10 74 00.
Ålder: från 3 år. Speltid: 30 minuter + kalastid

Söndag 29 januari 15:00
Hamlet
med Teater Jaguar
Hamlets pappa har blivit mördad. Mamma har gift om sig med hans farbror. Kompisarna glider ifrån honom. Ofelia, som han älskar, förstår honom inte. Fatta jobbigt! Hamlet blir i Lasse Beischer och Teater Jaguars händer en illustrerad klassiker med kärlek och humor. Rappt, med skrattet i halsen, förflyttas vi 400 år tillbaka till ett spännande familjedrama. En oväntad plastpappa. Galen kärlek!
Ålder: från 9 år. Speltid: 50 minuter. Samarrangör: NBV.

Söndag 5 februari 15:00
Claroscuro
med Memory Wax
Claroscuro är en dansföreställning som är nyfiken på leken mellan ljus och mörker. Kan vi se ljus och färger även om vi blundar? Ser saker annorlunda ut i ett annat ljus? Du får följa med på en upptäcksfärd som hyllar nyfikenheter och de vardagliga tingens hemligheter.
Titeln är sammansatt av de spanska orden claro (klart eller ljust) och oscuro (mörkt).
Ålder: 3–6 år. Speltid: 40 minuter. Samarrangör: Folkuniversitetet.

Söndag 12 februari 15:00
Var ska vi odla våra morötter?
med Paraden
Haren och Sköldpaddan är tillbaka och denna gång är det kris i morotslandet. Torka. De ger sig iväg på ett sökande efter en ny plats att odla sina morötter på, en plats där det finns, sol, jord, kärlek och….vad då? Med kurrande magar och magiska folklåtar svischas vännerna till nya landskap, som kanske går att odla på? En interaktiv musik och barnföreställning med modern folk- och världsmusik, berättande sånger och arrangemang för fiol, sång och oboe.
Ålder: 3–5 år. Speltid: 30 minuter. Samarrangör: Medborgarskolan, Folk- och världsmusikgalan.

21, 22 och 23/2 10:00 & 13:00
Sportlovsteater: Ylande vargen
med Pygméteatern
Pjäsen är den avslutande delen i Pygméteaterns trilogi, där vi får se de klassiska sagorna med omvända glasögon. Sagornas misskända figurer får komma till tals och ge sin version av saken.
Den här gången är det ”Tre små grisar och den stora stygga vargen” som står på tur. Huvudpersonen är Vargen, en musiker på flykt som strövar genom skogarna, långt från sitt hemland, på jakt efter lite arbete och tak över huvudet. Under ett fruktansvärt oväder tvingas han söka skydd och kommer så till grisarnas samhälle där tre små hus ligger på rad. Han knackar på och ber om hjälp…
Den oväntade upplösningen ger en tankar om det främmande, det skrämmande och musikens makt.
Ålder: 4-9år. Speltid: 45 min.
OBS! Entré: 60 kr. Fritids 40 kr/barn.

Söndag 5 mars 15:00
Hemulen som älskade tystnad
med Masthuggsteatern
Hemulen har hela sitt liv arbetat på släktens tivoli, dagarna i ända omgiven av folk och ljud. Men egentligen längtar han efter den stora underbara tysta ensamheten. När tivolit förstörs av ett ihållande regn får Hemulen äntligen gå i pension och börja ett nytt eget liv i farmoderns gamla övergivna park. I parken är det grönt och vänligt. Det är tyst och ensamt och Hemulen trivs. Men snart knackar de små homsorna på: De har räddat en del av de söndertrasade sakerna från nöjesfältet och hoppas nu att Hemulen ska bygga upp alltsammans igen.
Föreställningen börjar med att barnen får undersöka och framställa olika ljud, allt ifrån tivolits karuseller till trädens sus i Tystnadens park.
Ålder: från 4–8 år. Speltid: 45 minuter. Samarrangör: Vuxenskolan.

Söndag 12 mars 15:00
Allra käraste syster
med Sofia Thelin & Co
”Allra käraste syster” är en av Astrid Lindgrens mest älskade och dubbelbottnade barnböcker. Den handlar om tillhörighet och fantasins kraft som räddar oss från ensamhet. Nu har sångaren och låtskrivaren Sofia Thelin från Malmö tonsatt boken och skapat en folkmusikalisk visopera med dragning åt både renässansmusik och nutida musik. Det är en musikföreställning där visa, folkmusik, barnröster, nycirkus och ljusprojektioner blandas.
Medverkar gör två barnsolister och en orkester med några av Malmös främsta folkmusiker. Det blir stråkar, slagverk, flöjter, bouzouki och dragspel. Artister från Cirkus Saga uppträder och agerar som elaka och snälla varelser i underlandet från boken, i ”Den stora hemska skogen” och ”Den vackraste dalen i världen”.
Ålder: från 7–10 år. Speltid 45 minuter. Samarrangör: Folkuniversitetet, Folk- och världsmusikgalan och Unga Musik i Syd.

Söndag 19 mars 13:00 och 15:00
Fria fötter
med Apolonia
En hyllning till friheten! Följ med på berättelsen om vad som jagade Mustaschen, Brillan, Kaj Kjolanta och Resande Rågen på flykt. Genom musikens kraft och sina fria fötter hittar de alla ett hem i musikens hemland Apolonien. Sagan bjuder på många glada skratt och en spelglädje utöver det vanliga som får barn i alla åldrar att ryckas med.
Ålder: från 3–100 år. Speltid: 40 minuter. Samarrangör: ABF, FVM och Unga Musik i Syd.

Söndag 26 mars 15:00
Lilla stora livet
med Riksteatern
Mormor har åkt till sjukhus med ambulans och Malte, 7 år, får sova vidare hos mormors gamla väninna Ponti. Det är en orolig natt och de talar om döden. Men mest om livet. Om kattens morrhår, flugans fantastiska hjärna och spindelns sinnrika nät. Om tusen blommor på gräsmattan och tusen stjärnor på himlen. Om det lilla och det stora – det lilla stora livet. Ju mer man lär sig, desto större blir världen. Så länge man lär sig lever man. Nyfikenhet gör livet meningsfullt. Och döden får hålla sig borta.
Författarparet Lotta Olsson och Ulf Nilsson lever tillsammans sedan många år tillbaka, och har barn och katt ihop, men med Lilla stora livet presenterar de för första gången ett gemensamt verk med manus av dem båda.
Ålder: från 6 år. Speltid: 45 minuter. Samarrangör: Sensus

Entréavgifter 50 kronor/person, om inget annat anges.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][kleo_news_highlight posts_query=”size:1|order_by:date|post_type:gd_place|by_id:7831″][kleo_gap size=”30px”][kleo_divider icon=”star-1″][kleo_gap size=”30px”][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][kleo_gap size=”30px”][kleo_divider icon=”star-1″][kleo_magic_container css=”.vc_custom_1473668407452{margin-top: 30px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 5px !important;padding-left: 0px !important;background-color: #f5f5f5 !important;border-radius: 5px !important;}”][vc_single_image image=”7659″ img_size=”medium” alignment=”center” style=”vc_box_rounded” onclick=”custom_link” link=”https://www.barnsajten.se/lokalt/skidsemester-i-sverige/” css=”.vc_custom_1484118695248{margin-right: 0px !important;margin-left: 0px !important;}”][vc_custom_heading text=”Evenemang för barn i Skåne” font_container=”tag:h4|text_align:center” use_theme_fonts=”yes” link=”url:http%3A%2F%2Fwww.barnsajten.se%2Fevenemang%2Fskane-lan%2F|||”][vc_column_text css=”.vc_custom_1484118742139{padding-right: 10px !important;padding-left: 10px !important;}”]Intresserad av barnteater eller andra föreställningar för barn i Skåne? På BarnSajten hittar du fler aktuella evenemang för barn i Skåne.[/vc_column_text][/kleo_magic_container][/vc_column][/vc_row]