Kolmården
Kolmården

Säkert vårtecken: årets babyboom har startat!

Giraffkalven Mozart, killingarna Anders och Anna, sälkutarna Eivor och Evert och chokladfärgade watussikalven Majken är bara några av alla små nyfödda djur som tittat ut på Kolmården den senaste tiden.

Det är inte bara solens strålar som värmer Kolmården på våren. Många av stallarna har fått eller väntar tillökning inom kort och även om det föds djurungar året om så är våren en riktig babyboom-tid.

 Det är alltid lika roligt den här årstiden när så många av djuren får sina ungar. Att våra djur utför naturliga beteenden är en väldigt viktig del i en bra djurvälfärd; något som vi jobbar med varje dag, året om och ständigt utvecklar. Att ta hand om sin unge är ett av de viktigaste beteendena i djurvärlden och ger ett starkt band mellan moder och kalv. Det är också en viktig del i Kolmårdens bevarandearbete, säger Filip Johansson, djurdriftschef på Kolmården.

Spännande fakta om våra nyfödda djur:
En nyfödd giraff börjar livet med en duns då den faller ungefär två meter vid födseln. Därefter är den uppe på benen nästan direkt.
Små sälkutar växer väldigt snabbt då de har djurvärldens fetaste modersmjölk att tillgå. Det gör att de klarar sig själva redan efter tre månader.
Watussi-kon är dräktig i 9,5 månader och trots att kalven föds helt utan horn, utvecklar den med tiden ett av djurvärldens största horn, där spannet från spets till spets kan bli över två meter.

[kleo_news_highlight posts_query=”size:1|order_by:date|post_type:gd_place|by_id:8742″]
Djurparker

Djurparker i Sverige

Sverige har många djurparker men också andra ställen där olika djur visas för oss familjer. Tips på zoo, akvarium, terrarium med mera kan ses på BarnSajten.se.

Tags:
0 Comments

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

© Kika & Fika | BarnSajten | 2003 - 2021 | Alla rättigheter förbehållna
eller

Logga in med dina uppgifter

eller    

Forgot your details?

eller

Create Account