Skidsemester i Sverige
Skidsemester i Sverige

Rekordmånga svenskar till fjällen på sportlovet

Årets sportlovsveckor lockar rekordmånga svenskar till de svenska och norska fjällen. Antalet bokningar har ökat med 30 procent jämfört med 2016 och man går mot en riktig toppsäsong. Skidanläggningarna i Sälen är som vanligt mest populära, men Trysil är skidorten som i år ökar mest under sportlovet. Det visar färsk statistik från skidarrangören Bengt-Martins, som är en del av Resia Travel Group.

– Vi går mot en riktig rekordsäsong när gäller sportlovet. De svenska och norska fjällen är helt enkelt så bra och man behöver inte åka till Alperna för att njuta av riktigt fin skidåkning. Dessutom är den svenska kronan starkare än den norska, vilket självklart bidrar till den stora ökningen. Är man ute efter en alpin känsla är Trysil ett mycket bra alternativ just nu och även barnfamiljerna har på allvar upptäckt ”den norska Alporten”, säger Lars Olsson, marknadschef på Bengt-Martins.

Den 30-procentiga ökningen är baserad på skidresor som ska göras under vecka 7 till 10. Förutom Trysil är det Sälen och norska Skeikampen som har ökat mest i antalet bokade resor under sportlovet. Bland skidorterna i Sälen är det Lindvallen/Högfjället, Tandådalen/Hundfjället och Stöten som hamnar högt upp på topplistan. Även Idre fjäll och barnvänliga Branäs är populära skidorter på årets sportlov.

– Att skidsemestra i Sverige och Norge är enkelt och lättillgängligt samtidigt som kvaliteten på anläggningarna är i toppklass. Om man vill kunna släppa iväg sina barn i backarna är det de svenska och norska fjällen som gäller. Här kan man vara säker på att boendet och restaurangutbudet är bra, att backarna är bra pistade och att säkerhetstänket på anläggningarna är på topp, säger Lars Olsson.

Topplista sportlovet – mest bokade skidorterna
1. Sälen 2. Trysil, 3. Skeikampen, 4. Idre Fjäll, 5. Stöten

*Bokningsstatistiken ovan är baserad på skidresor som ska göras under veckorna 7-10 (Bengt-Martins).

Skidor i Dalarna

Skidsemester i Sverige

Nu är det hög tid att boka semester om du är sugen på att åka på skidsemester i Sverige under vinter/vår säsongen 2016 / 2017.

0 Comments

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

© Kika & Fika | BarnSajten | 2003 - 2021 | Alla rättigheter förbehållna
eller

Logga in med dina uppgifter

eller    

Forgot your details?

eller

Create Account