Sjöfartsmuseet Akvariet
Sjöfartsmuseet Akvariet

Rekordår för Sjöfartsmuseet Akvariet

Sjöfartsmuseet Akvariet slår nytt besöksrekord och var under 2016 Göteborgs mest besökta museum. Det visar statistik från Riksförbundet Sveriges museer.

– Vi har haft vårt hittills bästa år i antalet besök någonsin, åtminstone sedan vi införde kvalitetssäkrad besöksräkning 2003. Det känns naturligtvis fantastiskt roligt, säger Björn Varenius, museichef på Sjöfartsmuseet Akvariet.

Att museet blivit så populärt beror på en rad olika faktorer, enligt Björn Varenius.

– Vi har träffat rätt med en bra mix av verksamheter, som till exempel Bläckfisken, som kombinerar biologi och levande bläckfiskar med kulturhistoria, och som blivit en publiksuccé. Den populära barnutställningen Sally Jones har också lockat många nya besökare till museet. Men minst lika viktigt är att vi har oerhört kunniga och engagerade medarbetare.

Sammanställningen från Riksförbundet Sveriges Museer visar också att museibesöken i Sverige ökar. I Västra Götaland ökade museibesöken med 6 procent, jämfört med 2015.

[kleo_news_highlight posts_query=”size:1|order_by:date|post_type:gd_place|by_id:7916″]

Museum i Göteborg

Göteborg har många museer, vissa mer och vissa mindre anpassade för barn. Hitta vilket museum som passar bäst för dina barn på BarnSajten.

Museum Göteborg

0 Comments

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

© Kika & Fika | BarnSajten | 2003 - 2021 | Alla rättigheter förbehållna
eller

Logga in med dina uppgifter

eller    

Forgot your details?

eller

Create Account