Planera in idrottsdag med familjen i sommar

15 juni, 2016

I sommar har Riksidrottsmuseet ett fullsmockat program med sportiga grejer. Bland annat kan du delta i Knas-OS där du kan testa gamla idrotter som baklängeslöpning, stående längdhopp och dragkamp. Då kan du också passa på att spana in museets nya utställning om olympiska sommarspel.

Dessutom går det att långa en picknickkorg fylld med sportiga prylar som fotboll, hopprep, brännbollsträ och bouleklot och prova på bollgympa, rodd och casting tillsammans med kunniga föreningsledare.

Det är alltid kostnadsfritt att besöka museet och delta i alla aktiviteter.

Programpunkterna:

Välkommen till Knas-OS!
1:a juni–30:e augusti, ordinarie öppettider
I samband med museets nya utställning om Olympiska Spel kan du också testa gamla idrotter i KNAS-OS. När du provat alla grenar är du välkommen in för att få den sanna historien om Olympiska Spel. Kast med boll, baklängeslöpning, hopprep, stående längdhopp och dragkamp står på schemat.

Idrottsdag i en korg
1:a juni–30:e augusti, ordinarie öppettider
Gratis utlåning av utflyktskorg med sportiga tillbehör som fotboll, hopprep, brännbollsträ och bouleklot. Kostnadsfritt.

Barbros bollskola 
5:e, 12:e och 19:e juli kl. 13.00–14.00
Barngympa i gröngräset på vår mysiga utegård. Rörelseskola med bollar under ledning av Barbro Hultman. Roliga och trixiga övningar och rörelseglädje. För barn 3-6 år. Kostnadsfritt. Föranmälan via info@riksidrottsmuseet.rf.se.

Prova på casting
14:e och 16:e juli kl. 13.00–15.00
Casting är en sport för alla oavsett ålder och tidigare fiskekunskaper! Kom och lär dig kasta långt och träna upp din träffsäkerhet. Fiske utan vatten, testa i sommar! Kostnadsfritt. Föranmälan viainfo@riksidrottsmuseet.rf.se.

Lär dig ro i Djurgårdsbrunnskanalen!
13:e och 14:e augusti kl. 13.00–15.00
Kom och lär dig ro i Djurgårdsbrunnskanalen med instruktörer från Stockholms roddförening. För att delta ska du ha fyllt 12 år och kunna simma minst 200 meter. Kostnadsfritt. Föranmälan viainfo@riksidrottsmuseet.rf.se.