I vår öppnar vi en ny lekutställning på Kulturen i Lund! Den här gången är det Sven Nordqvists barnboksfigurer Pettson och Findus det handlar om. Ännu en gång ger vi barn chansen att verkligen uppleva en känd barnboksvärld genom att leka i den. Det är vårt sätt att slå ett slag för bokens betydelse.

– Vi tror på Pettson och Findus som lekkamrater. Deras värld är utmanande och trygg på samma gång. Här finns både det vilda-lekfulla och det lugna-eftertänksamma, säger Johanna Lisberg Jensen som är projektansvarig för utställningen.

Kulturens hantverkare kommer att bygga upp en scenografi skapad av Tor Svae, som tidigare har gjort scenografi till bland annat Loranga! Loranga! på Dunkers i Helsingborg och flera teatermiljöer på Junibacken i Stockholm. Det var Sven Nordqvist själv som rekommenderade Tor Svae, eftersom de båda har samarbetat redan tidigare.

–Det har varit en stor succé med vår utställning om Emil i Lönneberga, så vi hoppas att barnen vill fortsätta komma hit och leka, säger Johanna Lisberg Jensen.

På samma sätt som med lekutställningarna Emil! och Alfons Åberg fyller år! kommer vi förstås att knyta Pettson och Findus-historierna till vår pedagogiska verksamhet. Det kan till exempel handla om odling, bakning, högläsning, målning, snickrande och uppfinningar.

Utställningen Pettson och Findus – en lekutställning öppnar den 9 april 2016 och står ända fram till sommaren 2017.

– Den har gången ville vi ha en utställning som räcker länge, säger Johanna Lisberg Jensen.

Utställning: Pettson och Findus – en lekutställning

Plats: Kulturen, Tegnérsplatsen i Lund.

Invigning: 9 april 2016

Pannkakor
Fotograf/Källa © Sven Nordqvist
  • 26 December 2015
  • Mynewsdesk

Kulturen i Lund

Tegnersplatsen
221 04 Lund

Kulturen i Lund är ett barnanpassat museum som tar med barnen på en tidsresa i basutställningen “Ting för lek” och på friluftsmuseet. Och låt barnen leka i den populära utelekplatsen som är ett Kulturen i miniatyr. Under helger och lov ordnas särskilda familjeprogram, sagostunder, pyssel, slöjdverkstäder, lekar och mycket mer.

Kulturen i Lund
Tags:
0 Comments

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

BarnSajten.se | 2003 - 2020
eller

Logga in med dina uppgifter

eller    

Forgot your details?

eller

Create Account