Mysterievandringar i samarbete med barnboken: De försvunna lergökarna

26 april, 2016

Den 23 april släpps barnboken De försvunna lergökarna, som utspelar sig i Ängelholms miljö, och är skriven av Johanna Gredfors Ottesen och Caroline Oredsson. Tillsammans med Ängelholms kommun och Ängelholm 500 år kommer det bli guidade mysterievandringar för barn i bokens fotspår under fyra tillfällen i juli och augusti. Barn kommer då få följa sagan på nära håll och kanske springa på några av karaktärerna ur boken på vägen.

– Vi känner oss väldigt stolta och glada att kunna genomföra detta samarbete som är kopplat till det unika bokprojekt som vänder sig till barn i Ängelholms kommun, säger jubileumsgeneral Karin Tingstedt.

Boksamtal kommer även genomföras på skolor runt om i kommunen i samarbete med författarna. Barnen kommer då bland annat få möjligheter att lära känna sin hemstad på ett nytt sätt.

Historien handlar om vad som skulle bli världens bästa sommarlov, om dagar fyllda av bad, sol och värme. För så hade Nils och Signe föreställt sig sommaren, när de satt hemma i storstan och drömde om resan de snart, snart skulle göra. Syskonen hinner knappt mer än anlända till Ängelholm innan de är ett mystiskt fall på spåren. Under en av sommarens spelningar med Lergöksorkestern händer det som inte får ske – lergökarna har försvunnit. Vem har tagit dem? Och varför?

Biljetter till mysterievandringarna kommer kunna förköpas på turistbyrån eller i samband med vandringen.