Bästa kompis
Bästa kompis

Kompis-tema på årets första familjelördag på Kulturkvarteret!

Kulturkvarteret i Kristianstad, Skåne fortsätter med sina populära familjelördagar även under våren. Mellan kl. 09.30–15.00 välkomnar vi både liten som stor med olika aktiviteter. Klura på Melodikrysset, lyssna på spännande sagor under Magi i Bokskogen och upplev våra härliga musikföreställningar. Kom och lär dig något nytt vid våra Prova-på-evenemang, pyssla och ät dig mätt på smarrig familjebrunch i Café & Bistro.

Lördag 28 januari är det dags för familjelördag med temat KOMPIS. Vi öppnar dörrarna redan kl. 09.30 då Café & Bistro börjar servera familjebrunch bestående av smoothies, pannkakor med sylt och grädde, korv i bröd och annat gott. Kl. 10.00 rattar vi in P4 i högtalarna för att lösa Melodikrysset tillsammans.

Magi i bokskogen är namnet för bibliotekets populära ljud- och ljussagor, som framförs i sagorummet Bokskogen kl. 11.15. För dig som hellre vill testa att sticka och virka, finns Östra Skånes hemslöjdsförening på plats kl. 11.30 och visar olika spännande saker man kan göra med garn! Alla danssugna barn kan vid två tillfällen under dagen, kl. 11.45 och 12.30, prova på att dansa, hoppa och leka till musik i Lilla salen – allt under ledning av Cajsa Ohlsson.

Familjelördagen avslutas kl. 14.00 med familjeföreställningen Bästa Kompis i Lilla salen. Den handlar om bästa kompisarna Alvin och Rosa som leker och spelar tillsammans varje dag. Men en dag upptäcker Rosa att en ny kille håller på att flytta in i det tomma huset … Vem kan det vara? Var kommer han ifrån? Har han rest långt? Kan man spela och leka med honom? Kan ”bästa kompis” även inkludera tre? Kom och se Dario Losciale, Stefan Wikström och Anna Karin Sersam i en charmigt underhållande musik- och teaterföreställning! Från 4 år.

Vårens familjelördagar äger rum 28 januari, 4 mars och 22 april kl. 09.30-15.00 på Kulturkvarteret. 

Arrangörer är Musik i Syd, Kultur & fritid/Stadsbiblioteket och Folkuniversitetet.

Anmälan och biljetter

Föranmälan behövs för Magi i Bokskogen kl. 11.15. Anmäl på 044-13 67 10.

Alla aktiviteter har fri entré förutom musikföreställningen kl. 14.00. Entré kostar 60 kr och köps på plats, på webben http://kulturkvarteret.ebiljett.nu/EventList eller hos våra återförsäljare Kristianstad Tourist Center och Coop i Galleria Boulevard.

[kleo_news_highlight posts_query=”size:1|order_by:date|post_type:gd_place|by_id:14188″]
Evenemang

Kultur i Skåne

Barnteater, föreställningar, konserter och sagoläsning. Det var några uppskattade kulturevenemang hos barn i Skåne. Under kultur på BarnSajten hittar du de fast platserna, teatrar, arenor och konsertsalar m.m. Aktuella evenemang för barn i Skåne hittar du under våra evenemangssidor.

Tags:
0 Comments

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

© Kika & Fika | BarnSajten | 2003 - 2021 | Alla rättigheter förbehållna
eller

Logga in med dina uppgifter

eller    

Forgot your details?

eller

Create Account