Junibacken öppnade med buller och bång

13 juli, 2020

Den 10 juli öppnade Junibacken igen efter att ha hållit stängt i nästan fyra månader på grund av Corona-pandemin. Det firades med premiären av ”Huller om buller med Pippi Långstrump” där besökarna får krypa in i sockerdricksträdet, lyfta Lilla Gubben, leka i godisaffären, flyga Pippis flygplan och upptäcka hur svårt det är att fika fint i Prussiluskans hem där ingen vinkel är rät. 

Huller om buller med Pippi Långstrump bjuder in barn och vuxna till scener ur böckerna och filmerna om Pippi som många känner igen.

– Vi vill att barnen ska få uppleva känslan i att själva delta i de scener som de känner igen från berättelserna om Pippi. Stor vikt har lagts på detaljerna som gör att såväl barn som vuxen får ett riktigt sug i magen, säger Sanna Pedersen, verksamhetschef på Junibacken.

Pippi-utställningen har skapats för att hylla Pippis 75 års-jubileum och var tänkt att invigas i maj, men Corona-pandemin kom emellan.

– Vi har infört en rad åtgärder som gör att vi känner oss trygga med att kunna öppna med besökarnas säkerhet som högsta prioritet. Det har varit en tuff tid och nu är vi glada att öppna och att få hylla Pippis jubileum, även om det blev lite senare än planerat. Vi öppnar ansvarsfullt och tar in mycket förre besökare än normalt, säger Kajsa Medin Hansen, VD på Junibacken.

Hela sommaren spelas den populära föreställningen Pippi flyttar in. Teatern spelas av en barnensemble och här får besökarna uppleva Tommy och Annikas första möte med Pippi Långstrump.

Förköp av entrébiljetter rekommenderas

Junibacken tar in begränsat med besökare. För garanterad plats rekommenderas besökare att förköpa dagsbiljett med bokad entrétid på junibacken.se