Fira påsklovet i en annan värld

5 april, 2017

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_single_image image=”16394″ img_size=”large” add_caption=”yes” alignment=”center” style=”vc_box_rounded” box_shadow=”yes”][vc_custom_heading text=”Fira påsklovet i en annan värld” font_container=”tag:h1|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text lead=”yes”]Spela Pong på en klättervägg, träffa digitala dinosaurier och astronauter och bli en ninja som hackar virtuell frukt för en dag. På Tekniska museets påsklov flyttar det digitala ut i verkliga livet och vise versa. Dessutom kan du utmana dig själv eller varandra i olika vintersporter, testa robotprogrammering och gå på upptäcktsfärd i nya Gruvan.[/vc_column_text][vc_column_text]

Spel är kul, men ibland kan det bli lite för mycket stillasittande. Tekniska museet låter det digitala flytta ut i verkliga livet – här har till exempel det klassiska dataspelet Pong blivit en klättervägg. I andra spel, som Whack-a-bat, gäller det istället att jaga små figurer som dyker upp på olika ställen på klätterväggen och fånga dem på kortast möjliga tid.

På den digitala scenen i 100 innovationer vandrar dinosaurier och astronauter omkring. De syns inte i verkligheten, men på en jättelik projicerad spegelbild står du plötsligt öga mot öga med en Tyrannosauruseller får sällskap av en rymdfarare på en tyngdlös promenad.

VR-onsdag – kämpa mot virtuella frukter och rymdrobotar

Dela virtuell frukt som en riktig ninja eller kämpa mot rymdrobotar. My VirtualReality är på plats den 12 april med VR-upplevelser. Begränsat antal platser, anmälan på plats. VR-aktiviteten sker i samarbete med Just Arrived, ett team frivilliga som vill göra det lättare för nyanlända att få ett jobb.Onsdag 12 april klockan 10–20

Robotprogrammering

I Robotlabbet kan du testa på att programmera en legorobot så att den utför tuffa uppdrag. Du får en kort instruktion om hur robotarna fungerar, sedan är det bara att köra på. Vuxna är välkomna att delta som stöd för barnen under workshopen. Anmäl på plats (ett pass tar ca 40 minuter). Begränsat antal platser, max ett pass per barn och dag.Robotlabbet är öppet lördagar och söndagar samt långfredagen och annandag påsk.

Workshop för barn om plast i haven

I den här får museets unga besökare arbeta med ett angeläget ämne – nedskräpningen i våra hav.Vad är det som pågår i våra hav egentligen och vad kan vi göra för att rädda dem? Vi fiskar, pratar om plastskräp i havet och skapar tillsammans ett stort verk av plastskräp som sedan blir en del i utställningen Out to Sea – oceaner av plast.8–9 april klockan 13–15 i utställningen Out to Sea – oceaner av plast.

Experimentera med Tekniska museets vänner

I Framtidslabben i MegaMind får barnen experimentera tillsammans med Tekniska Museets Vänner. Föräldrar är välkomna att vara med på experimenten. Anmälan på plats till respektive experiment, begränsat antal platser. Tiderna kan ändras lite dag för dag och vi kommer ropa ut i högtalare inför varje tillfälle.

13:00 Experimentera med magneter, elektromagneter, ljud och högtalare.14:00 Hur skapar man ström och får saker att rotera? Experiment med små elmotorer och generatorer.15:00 Håller det? Prova enkla och sammansatta material – skapa en enkel bromodell av papper, som du sedan får prova om den håller.8 – 17 april.

Winter Games

Nya utställningen Winter Games bjuder in till ett vinterlandskap som sjuder av aktivitet och adrenalin. Här kan du prova olika vintersporter och lära dig mer om vad som krävs för att lyckas.

Gruvan

Utforska en av våra mest populära utställningar som har fått nya spännande upplevelser i de gamla gruvgångarna och en helt ny del med moderna gruvmiljöer. Prova simulatorer, spel, sprängladdningar och mäktiga maskiner i nya Gruvan.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][kleo_news_highlight posts_query=”size:1|order_by:date|post_type:gd_place|by_id:8025″][kleo_gap size=”30px”][kleo_divider icon=”star-1″][kleo_gap size=”30px”][vc_raw_js]JTNDc2NyaXB0JTIwYXN5bmMlMjBzcmMlM0QlMjIlMkYlMkZwYWdlYWQyLmdvb2dsZXN5bmRpY2F0aW9uLmNvbSUyRnBhZ2VhZCUyRmpzJTJGYWRzYnlnb29nbGUuanMlMjIlM0UlM0MlMkZzY3JpcHQlM0UlMEElM0MlMjEtLSUyME55aGV0ZXItTWl0dC0xJTIwLS0lM0UlMEElM0NpbnMlMjBjbGFzcyUzRCUyMmFkc2J5Z29vZ2xlJTIyJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwc3R5bGUlM0QlMjJkaXNwbGF5JTNBYmxvY2slMjIlMEElMjAlMjAlMjAlMjAlMjBkYXRhLWFkLWNsaWVudCUzRCUyMmNhLXB1Yi01OTUzMjc3NDg4NTQwOTMyJTIyJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwZGF0YS1hZC1zbG90JTNEJTIyOTg4MjM0OTg0NSUyMiUwQSUyMCUyMCUyMCUyMCUyMGRhdGEtYWQtZm9ybWF0JTNEJTIyYXV0byUyMiUzRSUzQyUyRmlucyUzRSUwQSUzQ3NjcmlwdCUzRSUwQSUyOGFkc2J5Z29vZ2xlJTIwJTNEJTIwd2luZG93LmFkc2J5Z29vZ2xlJTIwJTdDJTdDJTIwJTVCJTVEJTI5LnB1c2glMjglN0IlN0QlMjklM0IlMEElM0MlMkZzY3JpcHQlM0U=[/vc_raw_js][kleo_gap size=”30px”][kleo_divider icon=”star-1″][kleo_magic_container css=”.vc_custom_1473668407452{margin-top: 30px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 5px !important;padding-left: 0px !important;background-color: #f5f5f5 !important;border-radius: 5px !important;}”][vc_single_image image=”12747″ img_size=”medium” alignment=”center” style=”vc_box_rounded” onclick=”custom_link” link=”https://www.barnsajten.se/aktiviteter/stockholms-lan/stockholm/museum/” css=”.vc_custom_1491376379298{margin-right: 0px !important;margin-left: 0px !important;}”][vc_custom_heading text=”Museum i Stockholm” font_container=”tag:h4|text_align:center” use_theme_fonts=”yes” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.barnsajten.se%2Faktiviteter%2Fstockholms-lan%2Fstockholm%2Fmuseum%2F|||”][vc_column_text css=”.vc_custom_1491376277959{padding-right: 10px !important;padding-left: 10px !important;}”]

Det finns många intressanta museer i Stockholm. Vissa mer intressanta för barn än andra. Få mer tips på vår sida med museum i Stockholm.

[/vc_column_text][/kleo_magic_container][/vc_column][/vc_row]