En fartfylld sommar på Ribban

15 juni, 2016

sidaoixfvmc5vxoyby5pFör tredje året i rad arrangerar Malmö stad Sommar på Ribban på Ribersborgsstranden. 27 juni−31 juli fylls stranden med gratis aktiviteter för alla åldrar och intressen. Oavsett väder kommer det alltid att finnas någonting att göra på stranden.

Vi skapar en aktiv mötesplats för Malmöbor och besökare med prova på-sporter, kreativ skaparverkstad och utlåning av bollar, spel och kreativa redskap. Helgerna har olika teman med extra mycket aktiviteter

– DANS, LEK, ODLA, VATTEN och KREATIV blir teman för våra helger. Det blir bland annat aktiviteter som odla och ta med dig hem, prova att snorkla eller måla graffiti. Det är nya aktiviteter för i år, säger Frida Horney, projektledare på fritidsförvaltningen.

Besökare på stranden erbjuds att ta del av aktiviteter helt gratis och spontant, det krävs ingen föranmälan. Det är främst Malmös föreningsliv som hjälper till att aktivera besökare på stranden.

− Föreningar får möjlighet att visa upp sin verksamhet och värva medlemmar, samtidigt som besökare ges möjlighet att aktivera sig och hitta nya intressen säger Sara Hansson, projektledare på fritidsförvaltningen.

Kort fakta om Sommar på Ribban

När: 27 juni till 31 juli, kl 11−17, måndag till söndag
Var: Området mellan T-bryggan och brygga 2
Arrangör: Fritidsförvaltningen, Malmö Stad
Program: malmo.se/sommarparibban och facebook.com/sommarparibban