De fem mest bokade familjehotellen i vinter

21 augusti, 2018

Fler och fler åker utomlands under vintern. Det visar färska siffror från researrangören TUI. Totalt har antalet bokade semesterresor för nästa vinter ökat med 5 procent jämfört med samma period förra året. Favoritdestinationerna bland barnfamiljer fortsätter att vara Thailand och Gran Canaria.

Fler och fler väljer att resa till solen under vintern. Färska siffror från researrangören TUI visar att antalet bokade vinterresor har ökat med 5 procent jämfört med samma period förra året. En av de största grupperna av resenärer är barnfamiljerna.

Vi har sett en ökad efterfrågan av vinterresor bland svenska resenärer och barnfamiljer fortsätter att vara en av de största grupperna. Bekvämligheten med paketresor, direktflyg från de flesta svenska flygplatser och våra barnvänliga hotell är några av anledningarna. Vi flyger till exempel direkt till Gran Canaria från sjutton flygplatser i Sverige säger Patrick Törn, försäljningschef TUI Sverige.

Mest bokade familjehotellen i vinter

  1. Mai Khao Lak (Thailand)
  2. Dunas Maspalomas (Gran Canaria)
  3. Family Life Orquidea (Gran Canaria)
  4. Family Life Playa Feliz (Gran Canaria)
  5. ClubHotel RIU (Gran Canaria)

Gran Canaria fortsätter vara svenska resenärers favorit

När det kommer till solresor under vinterhalvåret fortsätter Kanarieöarna och Thailand vara de mest bokade resmålen bland svenskar. Den mest populära destinationen är Gran Canaria, följt av Thailand och Teneriffa.

Både Thailand och Gran Canaria är solsäkert och har ett rikt utbud av hotell och stränder i hög klass. Därför är det naturligt att våra mest bokade hotell finns just där, fortsätter Patrick Törn på TUI.