Barnens önskelista på semestern

10 juli, 2014

Sunwing Side East Beach | Foto: Joakim Borén
Snurriga vattenrutschkanor och glassmaskin på rummet några saker som står på barnens önskelista på semestern.

Enkäterna delades ut på Vings egna Sunwing Family Resorts under vintern och våren.
En av frågorna i Barnens resepanel handlade om vilka roliga saker barnen helst skulle vilja ha tillgång till på hotellet. Högst på önskelistan hamnade ”snurriga” vattenrutschkanor, följt av en egen glassmaskin på rummet. Flera barn hade även önskemål om egen pool, en så kallad Swim Out, vilket idag finns på ett flertal av Vings hotell. Aktiviteter som barnen hade önskemål om var även att få bada på natten och att ha någon sorts bakaktivitet.

– Barn har ofta många roliga och kreativa idéer och på våra Sunwing Family Resorts är det på många sätt barnen som står i fokus. Den här typen av undersökning är därför både rolig och nyttig för oss att göra, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.

Topp 5: Barnens önskelista till hotellen (max tre svarsalternativ)
1.  Snurriga vattenrutschkanor 29 procent
2.  Glassmaskin på rummet 18 procent
3.  Egen pool 13 procent
4.  Få bada på natten 10 procent
5.  Att få baka 9 procent

Topp 5: Det här är det bästa med semestern enligt Vings yngre gäster (max tre svarsalternativ)
1.  Att bada 23 procent
2.  Få träffa maskotarna Lollo & Bernie 18 procent
3.  Att man får äta mycket glass 15 procent
4.  Att få vara ledig från skola eller dagis 14 procent
5.  Att leka 8 procent

På frågan vilken mat man helst äter på semestern och svarar 21 procent att spagetti och köttfärssås är deras favorit. Pizzan knep en andraplats med 15 procent, och den tredje mest omtyckta semestermaten blev pommes frites (13 procent). Andra populära maträtter på semestern är hamburgare (12 procent) och tacos (11 procent).

En klar majoritet av barnen (73 procent) reser helst med sina föräldrar, och på topplistan hamnar även kusiner (7 procent) samt mor- och farföräldrar (6 procent) som resesällskap.

Ving är Sveriges ledande researrangör med resor till fler än 500 resmål i över 50 länder. Ving arrangerar charterresor, flexibla paketresor med reguljärflyg och säljer även enskilda flygbiljetter och
hotellövernattningar till den som vill resa på egen hand. Resorna säljs via internet, telefon, i egna butiker och i utvalda resebyråer över hela landet.

-Källa MyNewsdesk