Barnens egen idrottsfest – Idrottens dag i Hagaparken

10 maj, 2016

Spring ett lopp för första gången och prova idrotter på Idrottens dag i Hagaparken. Spika den 11 september för en aktiv heldag med hela familjen. 

Idrottens dag i Hagaparken arrangeras för fjärde året i rad. Här ger lokala idrottsföreningar barn och ungdomar chansen att prova på massor av idrotter. Här finns allt från casting, bilsport, konståkning, volleyboll och friidrott till roller derby, dövidrott, varpa, judo och frisbee.

Många barn springer också sitt första lopp i Prins Daniels lopp. Här är alla vinnare och alla får medalj. Loppet är för barn födda 2004–2010 och anmälningsperioden till loppet är öppen. Det är först till kvarn som gäller för att få en av de 1 500 startplatserna. Prins Daniel medverkar under Idrottens dag och delar bland annat ut medaljer till de som sprungit i loppen.

– De lokala föreningarna gör ett fantastiskt fint arbete och här får de en chans att möta nya barn och ungdomar som vill prova och kanske börja i just deras idrott. Det är också en möjlighet att visa upp svensk idrotts bredd och att det just finns något för alla, säger Stefan Bergh, generalsekreterare på Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.

Både prova på aktiviteter och att springa i Prins Daniels lopp är gratis. Spika datumet och ge hela familjen en heldag fylld med roliga idrottsaktiviteter, skratt, glädje.

Förutom barnloppet arrangeras även Hagaloppet för ungdomar (13 år och uppåt) och vuxna. Hagaloppet är kostnadsbelagt.

Prins Daniel är initiativtagare till dagen som arrangeras av Riksidrottsförbundet, Solna stad, Stockholms Idrottsförbund, Stockholms stad, Kungliga Hovstaterna och Solna Sam.

Här kan du läsa mer om Prins Daniels lopp!