Sommarland Sverige

Sommarland i Sverige

Besök ett sommarland i Sverige

Oavsett om du bor i närheten eller är på semester med familjen så är alltid Sveriges sommarland uppskattade besöksmål för barnfamiljen.

I Sverige har vi många populära sommarland där kanske Skara sommarland står i spjutspets men med andra populära sommarland tätt därefter, TosselillaHalmstad äventyrsland och Furuviksparken som exempel.

På BarnSajten.se har vi även valt att lägga andra sommarattraktioner för barn och barnfamiljer som Astrid Lindgrens Värld och High Chaparral under kategorin sommarland. Och varför inte kolla in våra stora tivoli eller nöjesfält som vi har i bland annat Stockholm och Göteborg i form av Gröna Lund och Liseberg.

Sommarens öppettider p.g.a Corona eller Covid-19

Sommaren 2020 blir inte som andra somrar på Sveriges sommarland. Corona eller Covid-19 kommer förändra framförallt tillgängligheten på sommarlanden. Det här skriver vi den 12 maj och mycket är väldigt oklart ännu. Vissa sommarland, nöjesfält och djurparker har öppet och kommer att öppna inom kort, om än i begränsad omfattning. Flera väljer “omsorgsfull öppning”, vilket kan innebära begränsad tillgänglighet i delar av parken, begränsat antal personer i parken, färre attraktionen i drift, ökade städ- och hygienrutiner, andra öppettider m.m.

Diskutera sommarland och nöjesfält i forumet

Hem Forum Lokalt Sommarland Sverige

Visar ämne 1 (av totalt 1)
Visar ämne 1 (av totalt 1)
Sommarland Skåne

Sommarland Skåne

Tosselilla är nog det sommarland som flest tänker på i Skåne. Här hittar du massor med äventyr för barn i alla åldrar. På Tosselilla finns det ett stort badland med massor av vattenrutschkanor, bassänger och andra vattenleksaker. Det finns flera olika lekplatser och klätterställningar och i motorlandet hittar du bland annat GoCart. Alla karuseller i nöjesfältet på Tosselillaingår i entréavgiften så du kan åka hur många gånger du vill. Läs mer om Tosselilla.

Skara sommarland

Sommarlandens sommarland

Skara sommarland – ett av Sveriges största och mest välbesökta sommarland är Skara Sommarland i Västergötland. Ett gigantiskt vattenland följs upp av både nöjesfält med tivoli och motorpark med flera olika bensindrivna aktiviteter. Tranan är skaras unika berg och dalbana som tar dig på en helt unik flygtur och är en av alla de åkattraktioner som du kan roa dig med efter du betalt entrén och gått in på sommarlandet. Läs mer om Skara Sommarland.

Astrid Lindgrens Värld

Astrid Lindgrens Värld

Möt Astrid Lindgrens figurer på Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby, Pippi Långstrump, Emil, Madicken för att nämna några.

Hight Chaparral

High Chaparral

På High Chaparral får du en upplevelse du sent kommer att glömma! Besök Vilda Västern och res tillbaka till 1800-talet.

Kneippbyn

Kneippbyn

Kneippbyn hittar du riktiga Villa Villekulla med Pippi och hennes vänner dessutom även sommarland, vattenland och mycket annat.

Furuviksparken

Furuviksparken

Har du sett Wild Kids på TV? Då har du också sett en del av Furuviksparken. Nu även med poolområde och tivoli.

Andra sommarland i Sverige

Givetvis finns det en hel del andra sommarland i flera andra landskap i Sverige som kan vara värda ett besök.

No Records Found

Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

Google Map Not Loaded

Sorry, unable to load Google Maps API.