Sommarland i Sverige

Besök ett av Sveriges bästa sommarland

Oavsett om du bor i närheten eller är på semester med familjen så är alltid Sveriges sommarland uppskattade besöksmål för barnfamiljen.

I Sverige har vi många populära sommarland där kanske Skara sommarland står i spjutspets men med andra populära sommarland tätt därefter, TosselillaHalmstad äventyrsland och Furuviksparken som exempel.

På BarnSajten.se har vi även valt att lägga andra sommarattraktioner för barn och barnfamiljer som Astrid Lindgrens Värld och High Chaparral under kategorin sommarland. Och varför inte kolla in våra stora tivoli eller nöjesfält som vi har i bland annat Stockholm och Göteborg i form av Gröna Lund och Liseberg.

Annons

Tosselilla

Sommarland i Skåne

Sommarland i Skåne

Tosselilla är nog det sommarland som flest tänker på i Skåne. Här hittar du massor med äventyr för barn i alla åldrar. På Tosselilla finns det ett stort badland med massor av vattenrutschkanor, bassänger och andra vattenleksaker. Det finns flera olika lekplatser och klätterställningar och i motorlandet hittar du bland annat GoCart. Alla karuseller i nöjesfältet på Tosselillaingår i entréavgiften så du kan åka hur många gånger du vill.

Läs mer om Tosselilla.

Skara Sommarland

Sommarland i Västergötland

Sommarlandens sommarland

Skara sommarland – ett av Sveriges största och mest välbesökta sommarland är Skara Sommarland i Västergötland. Ett gigantiskt vattenland följs upp av både nöjesfält med tivoli och motorpark med flera olika bensindrivna aktiviteter. Tranan är skaras unika berg och dalbana som tar dig på en helt unik flygtur och är en av alla de åkattraktioner som du kan roa dig med efter du betalt entrén och gått in på sommarlandet.

Läs mer om Skara Sommarland.

Astrid Lindgrens värld

Sommarland i Småland

Astrid Lindgrens Värld

Möt Astrid Lindgrens figurer på Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby, Pippi Långstrump, Emil, Madicken för att nämna några.

High Chaparral

Sommarland i Småland

High Chaparral

På High Chaparral får du en upplevelse du sent kommer att glömma! Besök Vilda Västern och res tillbaka till 1800-talet.

Kneippbyn

Sommarland på Gotland

Kneippbyn

Kneippbyn hittar du riktiga Villa Villekulla med Pippi och hennes vänner dessutom även sommarland, vattenland och mycket annat.

Furuviksparken

Sommarland i Gästrikland

Furuviksparken

Har du sett Wild Kids på TV? Då har du också sett en del av Furuviksparken. Nu även med poolområde och tivoli.

Andra sommarland i Sverige

Givetvis finns det en hel del andra sommarland i flera andra landskap i Sverige som kan vara värda ett besök.

 

Sommarland i Forumet

[barnsajten_forum_senaste getbytag=”sommarland”]

Vilket sommarland tycker du är bäst?

[totalpoll id=”22333″]

© Kika & Fika | BarnSajten | 2003 - 2023 | Alla rättigheter förbehållna
eller

Logga in med dina uppgifter

eller    

Glömt dina uppgifter?

eller

Create Account

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.