No Records Found

Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

Google Map Not Loaded

Sorry, unable to load Google Maps API.

Barnens Sommarkalas

Unnamed Road, 439 74 Fjärås, Välj landskap

Kom och fira in sommaren på Tjolöholms slott! Förra årets succé kommer i år att sträcka sig under fyra fartfyllda dagar på godset. Under barnens sommarkalas står barnen i fokus och genom olika aktiviteter möter de händelser och personligheter med koppling till Tjolöholm. Det blir aktiviteter på hela området och upplevelser utöver det vanliga! Öppettiden är 10.30-16.

TJOLÖHOLMSÄVENTYRET
Här får man en utmaning för modiga i alla åldrar! Ta dig förbi hinder och lös klurigheterna längs vägen. Tjolöholmsäventyret genomför du i Magasinet och för den som lyckas ta sig igenom banan väntar en belöning… Ingår i entréavgiften.

TJOLÖHOPPSOMRÅDET
Här blir det hopp och lek för alla barn! Det kommer att finnas femtio meter Megatrack hinderbana samt massor av hoppborgar och sportaktiviteter. Dessutom blir det en riktigt stor nyhet, ”The Mountain” som är Sveriges största uppblåsbara vattenrutschkana (längdgräns 120 cm, glöm inte badkläder). Inträdet till Tjolöhoppsområdet är 120 kr (ingår i biljetten allt-i-ett).

VARIETÉ VAGANT
Är du ute efter lite extra skratt och kluriga tricks så får ni inte missa Varieté Vagant, som uppträder på scenen varje dag kl 13. Här blir det magi, jonglering och dödsföraktande stunts! Övrig tid träffar du på dem när de minglar på området – Hanna Vagant viker ballonger till alla som vill ha, Jon Halvar visar trolleritricks och spelar trallvänliga visor och tre meter långe Caligari balanserar på sina styltor.

LEKUTSTÄLLNINGEN EMIL!
Lek, klättra och upptäck Emils Katthult. Gå Emils kluriga runda runt Allmogebyn och Grindstugan och lös rebusen, så blir det napp i fiskdammen! Ingår i entréavgiften.

TRÄDGÅRDSPYSSEL 10.30-13.30
Låt barnen upptäcka Tjolöholms trädgårdar! Trädgårdsmästare Johan visar hur man sår ett frö och berättar hur ett frö utvecklas till en planta. Ingår i entréavgiften.

VAGNSMUSEUM
Hur färdades man förr i tiden? I vagnsmuseet ser du herrskapets eleganta vagnar. Missa inte slottets första dammsugare – den väger ett ton och var hästdragen! Ingår i entréavgiften.

KLÄDKAMMAREN
Prova historiska kläder och ta sommarens snyggaste selfie eller varför inte en groupie med hela familjen! Ingår i entréavgiften.

DRAMATISERADE BARNVISNINGAR
Följ med kammarjungfrun Ottilia på en vindlande vandring i slottets salar och vrår. Biljetter köps i Slottsbutiken, 100 kr per person från 3 år. Under alla dagar ges det även klassiska slottsvisningar, visningar av utställningen ”Bohemian Luxury – Liberty style at Tjolöholm” samt trädgårdsvisningar. Har du förköpt biljett får du fri entré till Barnens sommarkalas! Klicka här för att köpa biljett till slotts- och trädgårdsvisningarna.

HÄST OCH VAGN
Följ med på en härlig resa genom Allmogebyn förbi Grindstugan och tillbaka. 40 kr vuxen, 20 kr barn.

BADPLATS OCH LEKSKEPP
Ett tips är att ta med badkläderna! Det passar det utmärkt att ta en kalas-paus på badstranden, där det finns både skugga under de gamla träden och ett lekskepp för barnen. Det finns också en handikappanpassad brygga för de som har svårt att ta sig i vattnet.

FAMILJELOPPET 7 JUNI
Familjeloppet är ett glädjefyllt lopp anordnat av En friskare generation. Det passar både stora och små och är helt gratis. I år är det 5-årsjubileum i Kungsbacka och det firas med att arrangera loppet på Tjolöholms Slott i samband med Barnens sommarkalas. Välj mellan att promenera, jogga eller gå den 1,5 km långa banan. Det går också bra att ta sig fram med barnvagn eller rullstol. Ett fint tillfälle att njuta av den friska luften, vackra miljön och umgås! För att delta behöver du anmäla minst en vuxen och ett barn. Det finns ett begränsat antal platser till loppet så anmäl din familj så snart som möjligt. Alla barn som är med får medalj och frukt, och alla som anmäler sig och fullföljer loppet får dessutom gratis entré till Barnens sommarkalas! Klicka här för att läsa mer och anmäla er.

Den 7 juni finns även Bokbussen på plats med pyssel, boklotteri och härlig sommarläsning.

MAT OCH DRYCK
I Manegen serveras Emils pannkaksbuffé för små och stora magar! Naturligtvis kan du också köpa smörgåsar och fika här. Vill du sitta i en lite lugnare miljö rekommenderar vi Storstugan, som serverar sommarlunch.

ENTRÉPRISER
För att slippa kö kan det vara bra att förköpa sin biljett! Just nu har vi dessutom ett förmånligt ”boka tidigt”-erbjudande, som gäller till och med 31 maj:

Allt-i-ett för barn 3-14 år: 240 kr, ordinarie pris 260 kr (entré och aktivitetspass till Tjolöhoppsområdet)

Entré barn 3-14 år: 120 kr, ordinarie pris 140 kr

Allt-i-ett vuxen: 160 kr, ordinarie pris 180 kr (entré och aktivitetspass till Tjolöhoppsområdet)

Entré vuxen: 40 kr, ordinarie pris 60 kr

Fri entré för barn under 3 år. Endast kortbetalning.

  • 120 kr

Relaterade länkar, hitta fler tips...

Ändra / lägg till uppgifter?

Är det här ditt företag, eller är du arrangör av den här aktiviteten? Du kan själv ändra uppgifterna genom att begära behörighet för det. Du måste skapa ett konto och vara inloggad för att ta över aktiviteten.

Publicera dina aktiviteter eller evenemang kostnadsfritt på BarnSajten.

Läs mer här...
Rekommenderar: 1
Rekommenderar inte: 0
Totalt antal: 1

Skulle du rekommendera Barnens Sommarkalas?

Ja Nej
Vad tycker du?

Barnens Sommarkalas passar för barn i åldern:

1 Omdöme ”Barnens Sommarkalas”

Helhetsintryck:

Har du varit här? Vi vill gärna veta vad du tyckte

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Helhetsintryck:
Välj ett betyg
Släpp bildfiler här eller
Tillåtna filtyper: .jpg, .jpe, .jpeg, .gif, .png, .bmp, .ico
(Du kan ladda upp 10 files)
Dra & släpp dina bilder för att ändra ordningsföljden


BarnSajten.se | 2003 - 2019
eller

Logga in med dina uppgifter

eller    

Forgot your details?

eller

Create Account