Jag är lite sen med det här inlägget för det var ju ett par veckor sedan vi var i Verkeåns naturreservat men det var också för fint för att låta bli att skriva om det.

HallamöllaDet var några år sedan vi var här sist men det är ändå en av våra favoritplatser att vandra på. Verkeåns naturreservat är stort och det finns flera olika slingor att vandra eller promenera på. Vi brukar utgå från parkeringsplatsen vid slottet i Christinehofs Ekopark och gjorde så även denna gång. De har tydligen börjat ta ut parkeringsavgift men det finns alternativa parkeringsplatser om du inte har lust att betala avgiften.

[bs_adsense]

Vi tog den gula slingan som sträcker sig till mesta del igenom naturreservatet, till skillnad mot de andra slingorna som går mer inne eller runt parken. Den gula slingan är väldigt fin, hyfsat lättvandrad och ungefär 8,5 kilometer lång.

Verkeåns naturreservat
Hallamölla

Lite mer än halvvägs kommer man fram till Hallamölla som är en riktigt fin naturplats och ett måste att uppleva. Ett, för att vara i Skåne, stort vattenfall där vattnet totalt faller 23 meter. Här stannar vi också för att äta medhavd fika och såklart fotografera en hel del.

På väg tillbaka går vi igenom en fantastisk grön och härlig barrskog och vi lyckas den här gången komma i precis rätt tid för att uppleva det mest fantastiska ljuset som går att uppleva i en skog.

Verkeåns naturreservat

Verkeåns naturreservat
Verkeåns naturreservat

Jag tog mängder av bilder men tyvärr var det här en sådan runda som är beviset på hur viktigt det är att fotografera kontinuerligt. Jag kan min kamera utan och innan men idag misslyckades jag totalt med inställningarna i kameran och de flesta bilderna som jag hade goda förhoppningar om blev helt misslyckade. Trist när man får en dag med de absolut bästa förhållandena.

Is i Christinehof

Christinehof

Verkeåns naturreservat

Men en fin dag i övrigt blev det i alla fall.