Vår USA-resa, del 1 New York


Resa USA

Sommaren 2015 gjorde vi vår första långresa och den gick till USA, med start i New York. Här kommer tips från oss på vad vi tyckte var trevligt att se och uppleva. Vi var i New York fyra dagar och kommer med all sannolikhet resa tillbaka och uppleva det vi inte hann med.

Vi reste med våra vänner som har barn i samma åldrar som oss 10 och 14.

Vi valde att bo nära Times square på ett litet hotell som ingick i en hotellkedja Quality in midtown west på 36th street. Rummet var litet, matsalen var trång men det var rent, snyggt och personalen var trevlig och tillmötesgående.

Grey Line – hop on hop off buss

B7174EA3-0041-4B0B-AFB6-EC24D92D8F2DPå hotellet rekommenderade de oss att köpa biljetter till de röda bussarna, Grey Line. Vi köpte tvådagars biljett och fick en massa rabattkuponger på köpet. Att hitta en biljettförsäljare var inte svårt, de står i varje hörn. Bussen tog oss förbi ”strykjärnshuset”, Empire State Building och bort mot minnesplatsen av World Trade Center. Bussen körde inte hela vägen fram, så det blev några gators promenad. Det gjorde inget för då kunde vi passa på att köpa kepsar och hattar som skyddade oss mot den gassande solen.

Dag två med turistbussen åkte vi genom den snällare delen av Harlem, China Town, utanför nationalmuseet, vi såg Brooklyn Bridge, FN -byggnaden med alla sina flaggor, Guggenheim museet, en byggnad som var före sin tid enligt guiden, New Jersey och Central Park. Dag två valde vi att åka hela rutten utan att hoppa av. Eftermiddagen spenderade vi sedan i Central Park.

World Trade Center – minnesplatsen

5F6FB26B-B453-45D3-92AC-F02CFBD11FD7Vi möttes av en byggarbetsplats, men när vi tagit oss förbi den såg vi minnesplatsen. Man blev utan tvekan väldigt berörd och det är absolut en plats värd att besöka. Att stå och se ner i dessa två stora ”vattenpooler” och inse att här har det stått två hus känns nästan overkligt. Vi besökte även en liten shop som hade händelseförloppet i bilder på väggarna. Rörande – det finns inga andra ord.

Central Park

Efter vi åkt buss hela förmiddagen hittade vi en skuggig plats i Central Park där vi la oss och åt glass. Parken är verkligen en oas i New York. Ljudet från bilarna känns avlägset. När vi tagit igen oss en stund bestämde vi oss för att hyra cyklar och cykla runt parken. Rundan är 9,9 km lång och bilfri. I parken finns en vattenlekplats för barn och räkna med att barnen blir blöta – men kul är det!

Battery Park

Vi valde att se Frihetsgudinnan från Battery Park, men härifrån kan man ta båten ut till Frihetsgudinnan. En park fylld av små ekorrar som inte är det minsta rädda. Vi tittade på ett gäng killar som uppträdde med dans och konster. De var helt otroliga. Enligt våra vänner brukar de hålla till i parken. Där finns även minnesmonument över de som deltagit i Vietnamkriget.

Bubba gump – en restaurang väl värd att besöka

9D1BCD11-E98A-4873-B1D8-68F7F441920CVi valde att äta middag på Bubba Gump, restaurang med Forrest Gump tema. Inredningen var fylld med foto från filmen, Forrest skor, stod bredvid en bänk, och fick gärna prövas. När vi fått vårt bord kom servitören med menyer och förklarade att skylten på bordet antingen stod på Run Forest Run och då visste han att inte var i behov av hjälp men om vi vände den stod det Stop Forest Stop och då stannade han hos oss. Under tiden vi väntade på maten kom servitören och hade frågesport med oss. Som tur var hade jag tittat på skyltarna och fotona innan, så det gick ganska bra! Maten som serverades var jättegod. Några av oss beställde fisk och några kött, alla var lika nöjda. En konceptrestaurang som helt klart är värd att besökas!

Times Square

Varje kväll återvände vi till Times Square. Människorna, pulsen, reklamskyltarna – allt känns så stort och mäktigt.

American Girl och Toys´r us

Våra vänner har en tioårig dotter så ett besök på American Girl var ett måste. Denna flera våningar stora dockaffär har allt! Du väljer din docka, sedan kan du ta henne till frisören, gå på kalas eller äta middag med henne i restaurangen, köpa kläder till henne… Ja, allt! Dockorna är ganska dyra, men det är ett helhetskoncept som verkar locka alla flickor. När man besöker New York med barn ska man definitivt besöka Toys´r us som har ett pariserhjul inne i butiken, trevlig för barnen och kostade 5 dollar, ca 50 kr.

Promenera

Fjärde dagen valde vi att promenera lite omkringt i New York. När man promenerar upplever man staden på ett helt annat sätt än när man åker buss. Det är lätt att orientera sig. Vi hittade bland annat en liten park där det var matmarknad och massor av folk.

Shopping i New York

Vi besökte flera av de stora butikerna, Victoria Secret, Macy´s, Nike, Adidas, Apple store osv. New York bjuder inte på billig shopping om du inte tar dig till något outlet. Men vill man ha det allra senaste eller något som inte finns hemma går det absolut att hitta där. Vi hade hört att spikskor skulle vara billigt i USA och i en av Nike butikerna hittade vår dotter spikskor långt under priset här hemma.

 

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

© Kika & Fika | BarnSajten | 2003 - 2022 | Alla rättigheter förbehållna
eller

Logga in med dina uppgifter

eller    

Glömt dina uppgifter?

eller

Create Account