Vandring i Karlskrona, del 1


Låt oss ta det här första inlägget till att gå igenom vår första dag på vår vandringshelg i Karlskrona, men först en synpunkt om ortsnamnet Karlskrona… Att det skall vara så svårt att få det rätt. Till och med nu när jag skrev det så blev det Karlstad. Hela helgen benämnde jag det oftare som Karlstad eller Karlshamn än just Karlskrona… Att det är så svårt… 🙂

 

Scandic Karlskrona

Cityhiking KarlskronaHur som helst så fick vi medlemserbjudande från Scandic om ett par billiga nätter och funderade på var vi skulle åka. Det stod nog mest mellan Halland och i så fall Halmstad, eller Blekinge och Karlskrona. Vi har faktiskt inte varit i Blekinge innan, i alla fall inte på modern tid så vi bestämde oss för att åka dit.

Efter vi checkat in var det tid för vår första ”vandring”. Eftersom det var eftermiddag skulle vi hålla oss i närheten och öarna utanför hotellet blev perfekta att gå runt. Vi började på Björkholmen, sen Stakholmen (okej, den ön var ungefär lika stor som en halv fotbollsplan så den kanske inte räknas), för att sen gå vidare till Ekholmen, Saltö och Dragsö.

Totalt blev det en runda på ungefär en mil och var en perfekt start på en härlig helg med mycket vandring.

Dragsö Camping

Ön längst ut var Dragsö och bestod till stor del av en camping som, även jag som inte är campingentusiast, var riktigt fin. Eller jag tror den är fin vid sina bästa tider. Nu gick vi där i början av oktober och helt ärligt så var den mest ganska tom. Men platserna låg lite mer in i skogen och lite ensamt istället för som så många andra campingar där man ligger utplacerade på stora fält. Dragsö bjöd också på en mindre skog full med små troll. I trollskogen kunde vi säkert se 20 eller kanske 30 små ”fula” troll utplacerade längs slingan som ledde oss genom skogen. Lite kul…

Badplatsen Saltöstrand

Det är inte alltid vi har 100% koll på var vi går, och ibland blir det bra och i värsta fall får vi helt enkelt vända tillbaka. Den här gången blev det i alla fall bra då vi bestämde oss för att ta en liten stig upp som ledde oss till en utsiktsplats med utsikt över skärgården och havet.

Karlstad Utsikt

Vidare på stigen kom vi ner till en badplats som var helt fantastisk. Okej, inte för att vi ville bada, men med tanke på hur mycket det blåste så var här helt lugnt och stilla.

Karlstad

Imorgon blir det andra delen av Karlskrona och en längre tur, ser fram emot det.

Kolla gärna rundan, tyvärr missade jag första delen:

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

© Kika & Fika | BarnSajten | 2003 - 2023 | Alla rättigheter förbehållna
eller

Logga in med dina uppgifter

eller    

Glömt dina uppgifter?

eller

Create Account

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.