Träning och/eller motion?


Träning och/eller motion?

För några år sedan arbetade jag ”obekväma” arbetstider. Det innebar att jag hade vissa dagar ledigt eller började senare och på så sätt hade massa tid över när barnen var i skolan. Då började jag träna på gym. Jag har aldrig tidigare fastnat för det, men då blev jag fast. Jag älskade varje pass!

Sedan började jag arbeta måndag till fredag och hade ”bara” kvällarna till mitt förfogande. Jag upplevde att jag hade betydligt mindre tid och kände mig stressad och slutade att älska att träna. Trots att den goda känslan försvann fortsatte jag i 1 1/2 år. Jag fortsatte att nöta, med hopp om att den goda känslan skulle komma tillbaka. Jag skaffade till och med pt på gymmet… Vissa pass var lite roligare men jag kände fortfarande stressen. När mina pt-timmar var slut sa jag upp mitt gymkort.

I våras köpte jag en elcykel som tar mig till och från jobb (1 1/2 mil enkel resa). Min tanke var att använda minimalt med el och se det som träning… Hahaha…vilket skämt i blåsiga Skåne! Cyklar gör jag men med maximal hjälp.

När vi gick på semester i år bestämde jag mig för att börja om från början, hitta lusten och göra det jag vill och tycker om. Jag började promenera igen. Jag älskar det, mitt huvud älskar det och känslan av att vara på väg i tankarna gör mig glad! Efter mina promenader har jag kört lite funktionell styrka och lite av den där goda känslan kom tillbaka.

Idag, efter första arbetsdagen, tog jag en promenad. En ganska sakta promenad med en podd i öronen. Jag ville bara njuta!

Vad föredrar ni, träning, motion eller en kombination?

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

© Kika & Fika | BarnSajten | 2003 - 2022 | Alla rättigheter förbehållna
eller

Logga in med dina uppgifter

eller    

Glömt dina uppgifter?

eller

Create Account