För ganska exakt 1 år sedan (-2 veckor) var vi nere i Skanör / Falsterbo och fick uppleva rovfågelsträcket för första gången. Aldrig någonsin hade vi sett så många rovfåglar på en och samma dag. Nu var det dags igen…

Två veckor tidigare än förra året och på självaste ”Falsterbo Bird Show”, en liten utomhusmässa med företag och föreningar som visade allt från kikare till fågelmat, som vi snabbt promenerade igenom.
Ut på fältet för att äta vår lunch och satt där på span i kanske nära en timme utan att knappt se en enda fågel. Vi tog en liten promenad till men bestämde oss sedan för att köra hemåt.

Hövsörn

Foto: Andreas Modess

På stora vägen tillbaka var jag nära att tvärnita bilen när det precis till vänster om mig flög upp en havsörn precis intill vägen. En avfart längre fram vände vi bilen och körde tillbaka men kunde inte se den. Vi bestämde oss i alla fall för att parkera bilen lite längre bort och gå ditåt för att se om den dyker upp igen, och mycket riktigt… Efter en liten tids väntan kom havsörnen in över oss, cirkulerade över fältet för att sedan flyga bort en bit och komma tillbaka igen.

Havsörn

Havsörn | Foto: Andreas Modess

Mäktigt och dagen räddad!

[bs_adsense]