Påskafton på Skånes djurpark


Påskafton på Skånes djurpark

I helgen hade Skånes djurpark säsongsöppning. Lisa, Victor, Maja och Walter var där tillsammans med Lisas syster och hennes barn. Barnen är i åldrarna 1-6. Här är deras recension av dagen!

Barnens egna ord:

Det var roligt att leta efter påskägg hos djuren, det var också kul att se påskharen! Kycklingarna var så söta och det var spännande att se vargarna! Det va jättekul på djurparken!

Lisas recension av utflykten:

Med fyra förväntansfulla barn (Walter ville inte vara med på bild) anlände vi till Skånes djurpark vid lunchtid på påskafton. Efter att vi snabbt och enkelt parkerat våra bilar, möttes vi på en mycket trevligt sätt av personal redan vid ingången av djurparken. De hälsar oss välkomna och barnen får små häften med uppdrag som de ska klara av utefter djurparkens ”bana”.

Vi går tillsammans i lugn och ro och tittar på grisen, kycklingarna, sälarna mm. Alla fyra barn är uppspelta och möter djuren på sitt eget sätt. En mycket uppskattad aktivitet är att leta efter påskägg som påskharen har gömt inne hos vissa djur. Samt att följa mullvadens bajsjakt under hela besöket!

Som helhet är det en mycket positiv upplevelse för hela familjen och man ser att parken är väl organiserad och genomtänkt för att tillfredsställa, framför allt barnens upplevelse av djuren. Ett stort plus till parkens ”äventyrare” som gick runt bland barnen och på ett mycket pedagogiskt sätt, lekte och pratade om de olika djuren på barnens nivå. En annan bra sak är att vi med hjälp av tidsschemat som vi fick vid entrén, själva kunde välja om vi ville stanna kvar och titta på matning av djuren, eller om vi ville gå för oss själva och utforska.

Det som drar ner betyget är tyvärr restaurangen uppe på Björnberget. Det är väldigt oorganiserat vid beställning och efter att ha väntat i 45 minuter på maten, har hälften av sällskapet ätit upp medan andra hälften inte ens fått sin mat. Det är mycket förvirring hos personalen inne i restaurangen och det känns som att alla gör sin första dag. När maten väl kom var den god men till de priserna förväntar man sig bättre service!

Vi kommer absolut att besöka parken igen och min helhetsbild av dagen är positiv! Priserna vid entrén är helt ok när man ser hur välskött och välplanerad parken är. Hade restaurangbesöket varit bättre hade betyget nästan varit i topp!

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

© Kika & Fika | BarnSajten | 2003 - 2022 | Alla rättigheter förbehållna
eller

Logga in med dina uppgifter

eller    

Glömt dina uppgifter?

eller

Create Account