Börjar egentligen bli lite sugen på vandring i lite mer tät skog och grön mossa men idag var jag själv och bestämde mig för att inte ta mig så långt ifrån stan.

Nöbbelövs mosseDå jag ”samlar” på naturreservat tittade jag på kartan för att hitta det närmsta reservatet jag inte besökt innan och hittade Nöbbelövs mosse. Reservatet ligger precis norr om Lund och en 20 minuters bilfärd ifrån Malmö.

Det finns en slinga där runt skön som är knappt 3 kilometer lång och då jag inte hade några planer på någon vandring så var det perfekt för en lite mer lagom promenad.

Nöbbelövs mosseFint ställe men inte något som påminde om skog. Mer öppna fält och två större sjöar och ett rikt fågelliv.

Nöbbelövs mosseGott om gäss i vattnet och det var en något häftig känsla när säkert tusentals gäss lyfte samtidigt och flög bara meter ovanför huvet. Tittar på bilderna och kan nog konstatera att det var minst två olika gäss på mina foto. Den vanliga grågåsen som jag har massor med bilder på sedan tidigare, men också Vitkindad gås vilket jag först trodde var Kanadagås. När jag nu tittat på dessa bilderna och mina tidigare bilder så tror jag att det faktiskt är Vitkindad gås som jag fotat tidigare också.

Vitkindad gås

Vitkindad gås

Tofsvipa

Tofsvipa

Trevlig plats och perfekt om man är ute efter lite kortare promenad i naturen utan att behöva köra så långt från Malmö eller Lund. Finns även vindskydd, picknickbord och eldplats om du vill stanna lite längre.

Vindskydd Nöbbelövs mosse

Powered by Wikiloc