Nära inpå dovhjort


Det finns ganska mycket hjortar i Skåne. Är man ute och vandrar vid fält och skogskanter är chansen stor att man ser både rådjur och dovhjort. Kronhjort som är Skånes landskapsdjur har dock varit lite svårare att hitta, i alla fall för mig. Vill man däremot se dem på lite närmre avstånd så blir det lite större utmaning. Man kan så klart komma ganska nära genom att gömma sig, kanske sitta och vänta i ett gömsle och tänka på saker som att inte sitta i vindens riktning mot djuren o.dyl. Men är du lite mer otålig så finns det enklare sätt.

Dovhjort, Torup

Dovhjort, Torup | Foto: Andreas Modess

Vid Torups slott och slottspark finns det ett inhägnat område med dovhjort (alltid tillgängligt och ingen kostnad). Det är ganska stort så även här får man kanske vänta, promenera och ha lite tur, åtminstone om man vill komma nära. Chansen att få se dovhjort är stor, i princip 100%, men om man har lite tålamod och inte stör alltför mycket så kan man också komma riktigt nära.

Vi var här i helgen. Först körde vi runt för att försöka hitta dovhjort helt fritt i naturen, men jag vet inte riktigt vad vi egentligen förväntade oss. Vi såg lite hjort, långt bort längs skogen men inte i närheten av där vi befann oss. Så tillslut bestämde vi oss för att köra till just Torups slottspark för att se hur nära vi kunde komma för att eventuellt få ett bra foto.

Dovhjort, Torup

Dovhjort, Torup | Foto: Andreas Modess

Efter en fika med ett par koppar kaffe och en promenad runt hänget så kom de fram så pass så att jag kunde få ett hyfsat foto. Jag hade hoppats på lite mer närkontakt men det blir kanske nästa gång.

Har du något tips på var chansen att se hjort är stor?

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

© Kika & Fika | BarnSajten | 2003 - 2022 | Alla rättigheter förbehållna
eller

Logga in med dina uppgifter

eller    

Glömt dina uppgifter?

eller

Create Account