Hösten snart över på Söderåsen


Det var vackert, även om det nog var ännu vackrare för ett par veckor sedan eller åtminstone mer färggrant. Den här helgen var vi på en kortare vandring på Söderåsen i Skäralid i Skåne och det var magiskt!

Söderåsen, Skåne

Foto: Andreas Modess

Vi hade ju på känn redan tidigare att det skulle vara fint men vi var ändå lite osäkra på hur långt hösten hade gått. Hemma i stan var det rätt många veckor sedan det var som mest färgrikt, men samtidigt har jag varit ute lite tidigare helger och ändå tyckt att det var lite grönt fortfarande.
Det hade gått en bit över. Det som tidigare var rött hade blivit orange och mycket av det gula hade fallit av för att lämna kala träd. Men det var ganska färgrikt ändå.

Precis när vi kom fram bröt solen igenom de tunga, grå molnen och jag lyckades hinna med att få ett par foto med sol nere vid sjön, men sen blev det grått.

 

Det var högt flöde och mycket vatten i dalen. Jag skulle nog egentligen kunna stanna där nere hela dagen och bara fokusera på vattnet och naturen runtomkring. Vattnet har jag fotograferat med kameran på stativ och ett par sekunders slutartid. Vackert på bild men nog ännu vackrare i verkligheten.


Uppe på åsen var utsikten som vanligt manifik. Det var så pass lugnt att vi kunde sätta oss på en av klippkanterna och äta medhavd picknick med utsikt som man nog bara kan få på ett ställe i Skåne.

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

© Kika & Fika | BarnSajten | 2003 - 2023 | Alla rättigheter förbehållna
eller

Logga in med dina uppgifter

eller    

Glömt dina uppgifter?

eller

Create Account

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.