Fotoutmaning: Färg


Det viktigaste när det gäller att lära sig och att bli bättre på att fotografera är som så mycket annat att öva. Att se kompositionen, att hitta motiven att veta vilka förutsättningar som fungerar bäst handlar bara om träning. Och det är en färskvara. Jag märker själv hur jag snabbt faller tillbaka och tappar fotoögat om jag inte fotar kontinuerligt.

Alnarps trädgård

Om man då fotograferar ofta och håller det vid liv så kommer nästa problem, motivation och fantasi. Om man har fotat allt (?!) så börjar det bli svårt att hitta på nya bilder. Om man bara skall fota lite för att just hålla det vid liv så vad skall man då fota?

Det är då mina fotoutmaningar kan vara till nytta. Jag bestämmer mig helt enkelt redan innan för att jag skall fota något speciellt. Det kan vara en färg, ett mönster, linjer, spegelbilder, siffror, skyltar, något abstrakt eller vad man nu kommer på.

Alnarps trädgård

Idag bestämde jag mig för just en sådan övning. Ingen har väl missat veckans politiska debatt om färger? Så varför inte köra det som dagens utmaning. Idag skulle jag fokusera på färg och då inte i första hand varken brunt, blått eller grönt.

Orang

Rött, Grönt
Rött

Jag tycker det är rätt häftigt hur man ställer om när man har ett specifikt mål att leta efter. När man går ut och letar efter motiv med färg så ser man färg och inte mycket annat. De vanliga fotoögat får vila och fokus ligger bara på en sak. Okej, färg kanske inte var det svåraste mitt i brinnande höst och jag behövde inte mer än en knapp timme i den fantastiska Alnarpsparken för att få ihop tillräcklig med bilder för att jag skulle känna mig nöjd.

Fotoutmaning Färg
Fotoutmaning Färg

Hur gör du? Har du någon speciell utmaning för att hålla fotomotivationen vid liv?

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

© Kika & Fika | BarnSajten | 2003 - 2023 | Alla rättigheter förbehållna
eller

Logga in med dina uppgifter

eller    

Glömt dina uppgifter?

eller

Create Account

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.