Att älska sitt arbete


Att älska sitt arbete

Hur har ni det? Älskar ni ert arbete?

Jag arbetar på riktigt med ett av mina intresse. Så länge jag kan minnas har jag varit intresserad av människor och hur människan fungerar. Vad är det som gör att människor mår dåligt, hur ser omständigheterna ut kring personen och hur kan jag på bästa sätt hjälpa människan framför mig må så bra som möjligt?

Att arbeta som boendestöd och möta människor som lider av någon form av psykisk ohälsa är utmanande, spännande och otroligt lärorikt. Jag lär mig minst lika mycket om andra människor som jag lär mig om mig själv… verkar det vettigt?

Att möta en människa med svår ångest som bara vill vara ifred, är svårt. Men… när man når innanför skalet, ser att ångesten lättar och personen tackar en för att man stannade kvar då känner man att man är på rätt väg.

Att se någon lyckas nå över ett hinder, oavsett om det är stort eller litet, är belöningen i arbetet. I regel har jag bara bidragit med en liten del och det stora arbetet har personerna jag möter gjort själv.

Jag har fantastiska kollegor och vi lyfter varandra. Ibland är arbetet tungt och då finns vi där och stöttar upp.

Idag och på fredag ska jag på utbildning i ESL (ett självständigt liv), en av metoderna vi arbetar efter. Vi arbetar även med MI (motiverande samtal).

Alla jag möter gör stort avtryck i mig, på olika sätt. Det här är mitt arbete och vad jag är tacksam att jag får lära mig så mycket varje dag!

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

© Kika & Fika | BarnSajten | 2003 - 2022 | Alla rättigheter förbehållna
eller

Logga in med dina uppgifter

eller    

Glömt dina uppgifter?

eller

Create Account