Om jag skall vara helt ärlig så hade jag en helt annan plan för den här söndagen. Jag har beställt ett nytt objektiv till kameran och jag hade en förhoppning om att få provskjuta och träna med det under helgen. Tekniskt strul med Postnord ändrade mina planer men en cykeltur i Malmö på en bit över 25 kilometer blev till ett minst lika bra alternativ.

Malmö Live

Kanalen i Malmö och Malmö live i bakgrunden

Ja, så har jag då äntligen beställt det där objektivet som jag längtat efter. Ett Sigma 150-600 mm objektiv som jag vet inte betyder något för de flesta. Men för att bara göra en enkel och kort förklaring så är det ett stort objektiv med möjlighet att zooma väldigt mycket och fotografera objekt som är långt bort. Bra för fågelfotografering med andar ord. Men låt mig återkomma till det i senare inlägg, för som jag nämnde ovan så blev det lite tekniskt strul med leveransen så det ligger fortfarande och väntar på mig på utlämningsstället.

[bs_adsense]

Så för vår del blev det istället en alldeles underbar cykeltur genom och runt Malmö och Limhamn.

Malmö MuseumSlottsparken MalmöDet är ju 1 maj idag så vi bestämde oss för att ta vägen om Möllan och Folketspark, vilket vi också gjorde. Det räckte långt för vår del att bara cykla igenom spektaklet så vi fortsatte upp mot stan och ut mot vattnet.

Slussen, Centralen, Malmö Live, Västra hamnen, Slottsparken, Ribersborgs stranden, Limhamns småbåtshamn och sedan vidare genom Limhamn och hemåt. 25 kilometer blev det ungefär i ganska lugnt och stillsamt tempo.

En härlig dag blev det i alla fall!