Gömma nyckeln - Roliga lekar för barnkalaset

Gömma nyckeln är en lek jag minns ganska väl sedan jag själv var liten. Det var en lek jag lekte tillsammans med mina kompisar oftare än bara på barnkalas.

Förberedelser

Det är inte mycket som behövs för att leka ”Gömma nyckeln”. Inte helt otippat behövs det så klart en nyckel, men om barnkalaset har ett tema så kan du byta ut den mot en plastfigur av en superhjälte, en minihäst eller kanske en guldpeng för piratkalaset.
Bestäm innan i vilket rum eller område nyckeln skall gömmas och förklara om nyckeln måste vara lite synlig när man gömmer den. En liten nyckel kan vara lite för svår att hitta om den inte är lite synlig.

Hur går det till?

Göm nyckeln eller föremålet i det förbestämda rummet eller området. Förklara leken för barnen och släpp in dem i rummet för att leta. När nyckeln hittas går barnen ut och barnet som hittat nyckeln får gömma den igen.

Varianten…

Alla barnen samlas i rummet men en ”letare” får gå ut. Undertiden gömmer alla barnen nyckeln i rummet. ”Letaren” kommer in och frågar Fågel, fisk eller mittemellan? Givetvis följt av alla barnens ”Det bränns, DET BRÄNNS!!!

Detta behövs:
1 nyckel, eller något annat som går att gömma

Tänk på:
Ta bort ömtåliga saker i rummet där nyckeln kan gömmas.

Hitta roliga lekar för att lyckas med ditt barnkalas. Vi tar gärna emot tips på lekar som du minns, har lekt eller kommer att låta barnen leka på nästa barnkalas. Maila redaktionen eller använd vårt forum.

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

© Kika & Fika | BarnSajten | 2003 - 2022 | Alla rättigheter förbehållna
eller

Logga in med dina uppgifter

eller    

Glömt dina uppgifter?

eller

Create Account