Barnkalas, tips och råd för ett lyckat kalas

Är det dags att fixa ett roligt barnkalas till ditt barn?

Ibland kan det kännas tufft att få ihop ett roligt och uppskattat barnkalas, oavsett om anledningen är tidsbrist, fantasibrist eller helt enkelt pengabrist. Men det finns lösningar. Här får du massor med tips och råd för ert barnkalas.

Många gånger vill man som föräldrar skapa ett större och mer påkostat barnkalas än vad barnen egentligen bryr sig om och man kan ofta göra det både för stort och för komplicerat. Vi ger tips som kan hålla kostnaden nere, spara tid eller fixa kalas som ingen annan har upplevt förut.

Här samlar vi roliga lekar, tips på företag som kan hjälpa till att arrangera barnkalas och roliga produkter som fixar kalaset i ditt barns favorittema.

Har du själv tips, frågor eller önskemål så finns det flera kategorier i vårt forum, anpassade för allt som kan ha med barnkalas tips att göra.

Några snabblänkar: Barnkalas Göteborg | Barnkalas Malmö | Barnkalas Stockholm

barnkalas tips

Tips för ett billigare barnkalas

Funderar du på att välja bort barnkalaset för att din budget är begränsad? Här är några tips för hur du kan få ett lyckat barnkalas utan att det kostar så mycket pengar.

  • Ha kalaset hemma, i en park eller på en lekplats.
  • Planera några enkla lekar som t.ex dansstopp, hela havet stormar och knorren på grisen
  • Servera saft och vatten i stället för läsk
  • Hoppa över mat och ha ett glasskalas med Bigpack och chokladsås.
  • Några bitar godis och en frukt räcker till godispåsen.
  • Bjud lite färre barn så blir det enklare och billigare.

Vi bygger just nu om vårt register med företag och arrangörer som kan hjälpa dig med ditt barnkalas. I listan hittar du de platser som är färdiga men vi fyller konstant på med nya aktörer.

bowlingkalas

Bowlingkalas, ett sportigt barnkalas

Bowlingkalas ger ett sportigt tema på barnkalaset utan att bli allt för tävlingsinriktat. Barn från 7 år och uppåt uppskattar ofta den roliga kägelsporten som håller barnen samlade på ett ställe för mer gemenskap.

Hitta bowlingkalas nära dig

Pinata

Pinatas höjer stämningen

Låt barnen kämpa lite för godiset genom att hänga upp en pinata, fylld med godsaker eller andra överraskningar. Det finns olika sorters pinata där man kan välja en variant som man slår sönder eller en variant med snören.

Läs mer om Pinata

spotify

Spellistor för barnkalaset

Det bästa barnkalaset måste så klart ha den bästa musiken. BarnSajtens lista på Spotify innehåller barnens favoriter och uppdateras kontinuerligt med nya låtar.

[product_category per_page=”3″ columns=”3″ orderby=”” order=”” category=”matlagning-mat-dryck-etc”]

Leklandkalas

Små till mellanstora barn 3-8 år.
Slipp allt jobb och ha kalas på lekland. Barnen härjar och leker fritt på studsmattor, rutschkanor, klätterställningar etc och äter i s k kalasrum. Att tänka på är att det kan gå lite vilt till, det finns risker med lekland och passar kanske inte alla. Mycket bekvämt för föräldrar men dyrare än att ha hemma.
Se under aktiviteter ”Lekland”.

Badkalas

Mellanstora barn från 6 år.
Barn älskar att stoja och leka i och med vatten. Vad som ingår är olika mellan baden. Viktigt att övervakning vid badandet är 100% tillförlitligt. Bekvämt för föräldrarna, lite dyrare men ta med risken för den önskade risken med lek i vatten.
Se under aktiviteter ”Bad & Simhall”.

Sportkalas

Passar mellanstora barn från 7 år.
Barn gillar att kombinera lek med tävling. Idag finns det en mångfald alternativ och mycket populärt med bowlingkalas, Laserdome, Gocart, Aktivitetshus etc. Gillas av de lite större barnen. Bekvämt för föräldrarna med det kostar mer.
Se under aktiviteter ”Sport & Spel”.

Djurkalas

Passar mellanstora barn 4-8 år.
De flesta barnen älskar djur. Det finns flera arrangörer att välja mellan, t ex med ponnyridning, klappa djur, tropiska djur, 4H etc som erbjuder barnkalas. Vad som ingår varierar mycket. Bekvämt för föräldrar men kostar oftast lite mer. Risk att allergiska barn inte kan komma.
Se under aktiviteter ”Djur & Natur”.

Museumkalas

Passar mellanstora barn 6-8 år.
Många museum arrangerar barnkalas och det finns olika tema beroende på val av museum, tekniska, historiska, konst etc. Bekvämt för föräldrarna men kostar lite mer beroende på vad som ingår.
Se under aktiviteterna ”Barnkalas” eller ”Museum”

Biokalas

Passar mellanstora barn från 7 år.
Bjud på en populär barnfilm och kombinera kanske med lite popcorn och godis (kanske godispåsen i förväg). Barn tycker det är spännande och mysigt med bio. Bekvämt för föräldrarna men kostar lite mer.
Se under aktiviteterna ”SF Bio”på din ort under ”Barnkalas” eller ”Övrigt”.

Övriga kalas

Passa främst barn från 6 år och uppåt.
Här ryms de lite mer annorlunda barnkalas, t ex Science Center, Build-a-bear, Måla keramik, Dreja i lera etc, etc.
Se under aktiviteterna ”Barnkalas” eller ”Övrigt”.

Traditionellt barnkalas & party

Passar alla barn oavsett ålder.
Att ha kalaset hemma sätter är det bara fantasin som sätter gränser. Använd tema t ex disco, maskerad, skattjakt, baklängeskalas etc. För tema, se populära artiklar under ”Shopping”. Har ni ont om plats hyr en lokal på bostadsområdet, skola eller annat eller flytta ut kalaset på ett grönområde med picknick och utomhuslekar.
Att själv ha kalaset kräver större engagemang från föräldrar men blir också billigare. Vill man lyxa till det, kan man hyra en hoppborg (finns olika typer till hyfsade priser), en clown, trollkarl, ansiktsmålning eller lär barnen göra ballongfigurer. Allt finns att hyra!
Se under aktiviteterna ”Barnkalas” eller ”Kalastjänster”.

Arrangörer av barnkalas

Visst är det roligt att arrangera och göra sitt eget barnkalas hemma eller i trädgården, med egna bakverk, roliga lekar och riktig barnkalasmat. Men det är inte alltid man hinner med. Vad kan då vara bättre än att lämna iväg kalaset till någon annan som kan ta hand om allt det där praktiska som städning, matlagning och lekar.

Gömma nyckeln

Gömma nyckeln är en lek jag minns ganska väl sedan jag själv var liten. Det var en lek jag lekte tillsammans med mina kompisar oftare än bara på barnkalas. Förberedelser Det är inte mycket som behövs för att leka "Gömma nyckeln". Inte helt otippat behövs det så klart en nyckel, men om...

Fortsätt läsa

© Kika & Fika | BarnSajten | 2003 - 2022 | Alla rättigheter förbehållna
eller

Logga in med dina uppgifter

eller    

Glömt dina uppgifter?

eller

Create Account