No Records Found

Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

Google Map Not Loaded

Sorry, unable to load Google Maps API.

Emaus naturreservat

Kapellevägen, 451 44 Uddevalla, Bohuslän

Emaus naturreservat är ett populärt utflyktsmål för hela familjen. Här finns bl a lantgård, djurpark och ponnyridning och en omtyckt lekplats. Här är alla varmt välkomna att tillsammans med sina barn umgås med djuren, klappa och kela med dem.

Emaus lantgård är en lantlig idyll med ponnyhästar, minigrisar, getter, katter, kaniner, ankor, tuppar och hönor.

Naturreservat
Här vill man att besökare skall vara nöjda och att vistelsen blir en upplevelse som berikar tillvaron. Redan vid grinden skall man känna den atmosfär som är typisk för Emaus. Barn och vuxna kan komma nära djuren i deras miljö - på nära avstånd från sta'n.

Emaus är ett naturreservat. Det är inte tillåtet att plocka blommor på området. Så får även funktionshindrade chans att se blommorna utmed stigen som är rullstols- och barnvagnsvänlig.

Hur man uppträder på gården
Lär barnen att låta djuren komma fram till dem. De är nyfikna och kommer gärna om de får chans att själva söka kontakt. Lär barnen att inte springa efter djuren. De blir stressade då!

Berätta för barnen hur vistelsen skall gå till och hur man uppför sig med djur. Vi vill att barnen talar i samtalston i närheten av djuren!

Ponnyridning
Barn leder hästarna i ponnyridningen på eftermiddagar och under lovdagar. Dessa barn är med i vår "hästskötarverksamhet". De har olika ålder och kunskaper. De gör ett stort jobb genom att leda andra barn i 1-1½ timma. Givetvis under överinseende av personalen som ser till att säkerheten sätts i första hand.

Att vara hästskötare
Hästskötaren kommer en halvtimme innan ponnyridningen och har i förväg skrivit upp sig på en häst. Får hjälp med att hämta hästen i hagen, borsta, sadla och tränsa. Sedan leder man barn i den allmänna ponnyridningen. Som tack får man rida en halvtimme själv. Efter varje ridtillfälle skriver man upp sig på en ny häst för en annan dag man vill/kan komma. Vi har alltså inga fasta grupper på de olika veckodagarna, utan barnen kan komma så ofta de vill.

P.g.a. rådande omständigheter med Covid-19 kan öppettiderna vara inaktuella. Kontrollera aktuella öppettider på aktivitetens webbplats.

Ingen har gett Emaus naturreservat en tumme upp!
eller

Ge din rekommendation genom att klicka på en tumme.

Relaterade länkar, hitta fler tips...

Ändra / lägg till uppgifter?

Är det här ditt företag, eller är du arrangör av den här aktiviteten? Du kan själv ändra uppgifterna genom att begära behörighet för det. Du måste skapa ett konto och vara inloggad för att ta över aktiviteten.

Publicera dina aktiviteter eller evenemang kostnadsfritt på BarnSajten.

Läs mer här...
Vad tycker du?

Emaus naturreservat passar för barn i åldern:

Har du varit här? Vi vill gärna veta vad du tyckte

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Helhetsintryck:
Välj ett betyg
Barnvänlighet:
Välj ett betyg
Prisvärde:
Välj ett betyg
Släpp bildfiler här eller
Tillåtna filtyper: .jpg, .jpe, .jpeg, .gif, .png, .bmp, .ico
(You can upload 10 files)
Dra & släpp dina bilder för att ändra ordningsföljden

BarnSajten.se | 2003 - 2020
eller

Logga in med dina uppgifter

eller    

Forgot your details?

eller

Create Account