Loading...

Emaus lantgård

Kapellevägen, 451 44 Uddevalla, Bohuslän

Emaus lantgård är en lantlig idyll och ett trevligt utflyktsmål för hela familjen. På Emaus träffar du (förutom den trevliga personalen) ponnyer, getter, katter, kaniner, tuppar och hönor. Det finns också en lekplats för de minsta barnen och en uppskattad gunga i form av ett stort päron. Området bjuder in till promenader, lek och picknick. Runt lantgården leder en rullstols- och barnvagnsvänlig stig. Här vill man att besökare skall vara nöjda och att vistelsen blir en upplevelse som berikar tillvaron. Redan vid grinden skall man känna den atmosfär som är typisk för Emaus. Barn och vuxna kan komma nära djuren i deras miljö - på nära avstånd från sta'n.

Eftersom vår verksamhet är utomhus så påverkas den av väder och vind. Barnens och djurens dagsform och infall kan också påverka verksamheten tidsmässigt.

Hur man uppträder på gården
Lär barnen att låta djuren komma fram till dem. De är nyfikna och kommer gärna om de får chans att själva söka kontakt. Lär barnen att inte springa efter djuren. De blir stressade då!

Berätta för barnen hur vistelsen skall gå till och hur man uppför sig med djur. Vi vill att barnen talar i samtalston i närheten av djuren!

Ponnyridning
Barn leder hästarna i ponnyridningen på eftermiddagar och under lovdagar. Dessa barn är med i vår "hästskötarverksamhet". De har olika ålder och kunskaper. De gör ett stort jobb genom att leda andra barn i 1-1½ timma. Givetvis under överinseende av personalen som ser till att säkerheten sätts i första hand.

Att vara hästskötare
Hästskötaren kommer en halvtimme innan ponnyridningen och har i förväg skrivit upp sig på en häst. Får hjälp med att hämta hästen i hagen, borsta, sadla och tränsa. Sedan leder man barn i den allmänna ponnyridningen. Som tack får man rida en halvtimme själv. Efter varje ridtillfälle skriver man upp sig på en ny häst för en annan dag man vill/kan komma. Vi har alltså inga fasta grupper på de olika veckodagarna, utan barnen kan komma så ofta de vill.

Emaus lantgård ligger i Emaus naturreservat i Uddevalla.

Har du varit på Emaus lantgård?
Lämna gärna en kommentar om vad du tyckte här.
Skulle du rekommendera Emaus lantgård?
eller

Ge din rekommendation genom att klicka på en tumme.


Vad tycker du?

Emaus lantgård passar för barn i åldern:

Skriv ett omdöme

Välj ett betyg
Helhetsintryck
Släpp bildfiler här

ELLER

Tillåtna filtyper: .jpg, .jpe, .jpeg, .gif, .png, .bmp, .ico
(Du kan ladda upp 10 filer)
Dra & släpp dina bilder för att ändra ordningsföljden

Ändra / lägg till uppgifter?

Är det här ditt företag, eller är du arrangör av den här aktiviteten? Du kan själv ändra uppgifterna genom att begära behörighet för det. Du måste skapa ett konto och vara inloggad för att ta över aktiviteten.

Publicera dina aktiviteter eller evenemang kostnadsfritt på BarnSajten.

Läs mer här...

Registrera din aktivitet

Det är kostnadsfritt att registrera plats eller aktivitet.
Registrera nu

Bäst när du är medlem

Logga in eller skapa ett nytt konto (det är gratis) för att spara favoriter, deltaga i diskussioner och tävlingar och mycket annat.
Logga in

Bli medlem

© Kika & Fika | BarnSajten | 2003 - 2021 | Alla rättigheter förbehållna
eller

Logga in med dina uppgifter

eller    

Forgot your details?

eller

Create Account